Eerder waren er kunstroutes met de titels, Kunst in de Raam en Kunst en Kazematten. Dit jaar staat de Kunstroute in het teken van de 100e editie van de Vierdaagse. Deelnemers aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse kunnen dit jaar eenmalig kiezen voor een route van 55 kilometer waardoor er een extra lus via Grave, Raamvallei, Mill en Beers ontstaat.

Langs dit deel van de route worden kunstwerken geplaatst. Hiermee willen de initiatiefnemers een (fiets)route van ongeveer 18 kilometer creëren. Deze is te zien van 5 mei tot eind september.

Doe mee
De initiatiefnemers roepen (beroep/hobby) kunstenaars, kunstcollectieven, buurtschappen/verenigingen, carnavalsclubs, scholen, vriendengroepen, muziekgezelschappen, hobbyclubs, kaartgroepen, organisaties voor mensen met een beperking, etc. op om mee te doen en een passend kunstwerk te maken voor deze route. In principe doen de makers dit op eigen kosten en risico en daarvoor in ruil krijgen zij promotie en een platform waarop zij hun creativiteit kunnen uiten.

Informatiebijeenkomst
De projectgroep Kunst van Ontdek Mill geeft op 22 februari een informatiebijeenkomst om 20.00 uur in het atelier van Bert Verweijen aan de Leeuwerikstraat 96 in Mill. Ze laten deze avond o.a. de route zien (kaartbeeld en foto’s) en de mogelijke locaties voor de kunstwerken. Tevens kunnen alle belangstellenden dan in gezamenlijkheid sparren over het thema en ideeën die bij deelnemers leven.

Aanmelden
De projectgroep ontdek Kunst in Mill bestaat uit: Bert Verweijen, Pieter van den Elzen, Rob Vloet, Ferry Vloet en Sandra Reusen. Aanmelden als deelnemer kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie voor meer informatie ook www.kunstinlandvancuijk.nl.