Foto: Marcel Ditters

In navolging op de zeer succesvolle eerste editie, kan Ontdek Mill met trots vermelden dat de inschrijving van de Raamvallei Duomarathon (op 25 september 2016) komende zondag 14 februari van start gaat om 10.00 uur: www.raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven. Zorg dat je op tijd bent, want vol=vol.

Zoek een duomaat en doe mee!
Afwisselend fietsen en hardlopen door de prachtige Raamvallei (Land van Cuijk) en onderweg genieten van heerlijke proeverijen en Brabantse topgezelligheid op fraaie locaties: dat is de Raamvallei Duomarathon, een unieke marathon voor Bourgondische sportievelingen!

Succesvolle nieuwkomer in Brabant
De Raamvallei Duomarathon deed in 2015 haar intrede en was toen de eerste in Brabant! Dit in navolging op vergelijkbare, populaire duomarathons in Twente en Putten. Een Duomarathon leg je af in duo’s (met 1 fiets en waarbij men elkaar afwisselt) en heeft, in tegenstelling tot een gewone marathon, geen tijdswaarneming. Onderweg worden de deelnemers getrakteerd op tal van streekgebonden verrassingen. Het gaat bij een Duomarathon dus vooral om het GENIETEN van de natuur, de gezelligheid, het sportieve en sociale aspect en de beleving van het gebied.

Route
Vanaf Landgoed de Barendonk in Beers voert de route over boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de Raamvallei, die speciaal voor deze dag hun poorten hebben geopend. Daar kunnen deelnemers naar eigen behoefte kennis maken met streekproducten en Brabantse gezelligheid; zo loopt de route bijvoorbeeld dwars door een koeienstal heen, alwaar de boer zijn DJ-kwaliteiten tentoon zal spreiden en komen zij in een Brabantse Boerenbruiloft terecht. De marathon eindigt na ruim 42 kilometer waar die is begonnen, bij Landgoed de Barendonk. En daar worden alle deelnemers als ware helden en met veel bombarie binnengehaald: met muziek, rode loper, ereboog en natuurlijk champagne.

Ga samen deze bijzondere uitdaging aan
Het parcours van ruim 42 kilometer is niet het gemakkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Je fietst en loopt afwisselend met je duomaat door de prachtige Raamvallei gelegen in het Brabantse Land van Cuijk. Zo loop je een halve, maar geniet je een hele marathon. Dus zoek een loop/fietsmaatje en ga samen de uitdaging aan. Schrijf je in via: www.raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven. Kosten: € 70,- per duo (kijk op http://www.raamvalleiduomarathon.nl/inbegrepen, wat je ontvangt voor dit bedrag (ovb: dit waren de ‘ingrediënten’ 2015). Er is plek voor maximaal 250 duo’s.

Wil je kijken of de Raamvallei Duomarathon iets is voor jou, bekijk dan onze video of fotoboek op: http://www.raamvalleiduomarathon.nl.