Foto: Annick Andries

Zaterdag 27 februari is het weer de laatste zaterdag van de maand. En dat wil in café Royal aan de Kerkstraat 35 - 37 in Mill zeggen dat het tijd is voor blues.

Overigens is er vaker live muziek te horen bij Royal, maar op de laatste zaterdag van de maand staat blues er centraal. Dat is zaterdag 27 februari met Joost de Lange Rock/Blues Experience. Aanvang 22.00 uur en zoals gebruikelijk is de toegang helemaal gratis.

Joost de Lange is niet alleen naamdrager van de band, maar ook de oprichter, muzikale leider en frontman. Op 11-jarige leeftijd begon hij met gitaarspelen, op zijn 14e kocht hij zijn eerste elektrische gitaar (Squier Stratocaster), sindsdien is hij niet meer te stoppen. Op 17-jarige leeftijd is hij naar Amerika geweest en kocht daar een echte Fender Stratocaster, waar hij nu nog altijd op speelt. Daarna heeft hij zeer verdienstelijk in de Zeeuwse rockband Yes You Did gespeeld. Hiermee brachten zij 5 albums uit en wonnen ze de Zeeuwse Popprijs.

Na zijn muziekstudie aan de Jazz Studio te Antwerpen en veel ervaring met optredens, heeft Joost de Lange nu zijn eigen band Joost de Lange Rock/Blues Experience met Ramses Donvil op de drums en Mitchell Goor op de bas. Als Blues/Rock Power Trio hebben ze genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten met een Indrukwekkende mix van vooral veel eigen werk en ook met nummers van Jimi Hendrix, Stevie Ray, Vaughan, Gary Moore. Zo weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal moet zoeken.

Meer weten over de vele (muzikale) activiteiten in en rond café zaal Royal aan de Kerkstraat in Mill? Zie dan www.caferoyalmill.nl.