Vorige week las u in deze krant en op inmill.nl de eerste aankondiging van het benefiet concert door de Harmonie St. Willibrord in de Willibrordus kerk ter gelegenheid van de 75e verjaardag van pastoor van der Meijden. De opbrengst van dit concert komt volledig ten goede aan de bouw van een Mariakapel op de oude begraafplaats.

De oude begraafplaats is een begrip in Mill maar is omgedoopt tot Acaciahof om daarmee onze plannen met dit terrein duidelijk te maken. Want naast de bouw van de kapel willen we hier ook een buurtpark realiseren.

Begin 2015 nam de KBO-Mill, op verzoek van een aantal leden, het initiatief voor de bouw van een Mariakapel op de oude begraafplaats. Om ideeën op te doen voor de kapel heeft de voorbereidingsgroep, leden van de KBO-Mill en van de parochie Mill, in de wijde omgeving kapellen bezocht en met architecten en de beheerders van de kapellen gesproken. Nu na een jaar van voorbereidingen is de keuze gemaakt en omgezet in een bouwtekening en is de aanvraag voor de Omgevingsvergunning bij de gemeente in voorbereiding.

Gezien het karakter van de Acaciahof met zijn zes monumentale acacia’s en de aanwezige Calvarieberg is gekozen voor een klassieke kapel met een grondoppervlak van ± 20 m2. Een kapel met een brede toegang, dus goed toegankelijk voor rolstoelers, waarin 4 tot 6 zitbanken kunnen worden geplaatst. De verdere inrichting ligt nog niet vast. Zo zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar een klok voor in het torentje op de kapel. 

Het geld nodig voor de bouw van de kapel wordt opgehaald met acties en de uitgifte van certificaten. De harmonie bijt dus het spits af met dit benefietconcert op zaterdag 19 maart 2016, aanvang 19.30 uur in de Willibrorduskerk. Toegang, inclusief een kopje koffie in de pauze, € 5,00 p.p. 

Kaartverkoop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en binnenkort door Schipperheijn en door de KBO-Mill op di 8, woe 9, di 15 en woe 16 maart van 9.30 tot 11.00 uur in Myllesweerd. KBO leden kunnen de kaarten ook reserveren bij Adriaan van Hout T: 45 29 50 en Marietje van den Elzen T: 45 18 76.