Foto: Peter Cornelissen

Na maanden hard werken door Emil Minten en Hans van der Steijn en geholpen door familie en vrienden gingen zaterdag 5 maart de poorten van Kasteel Tongelaar weer open. Emil en Hans hebben veel plannen voor activiteiten in en rond Tongelaar.

Zo zal er dit jaar nog een Belevings-Bos gemaakt worden en komt het Blotevoetenpad permanent terug. Er komen meer en langere wandelroutes, ook speciaal voor kinderen. Myllesheem heeft een eigen ruimte in het kasteel gekregen om de historie van het erfgoed te brengen. De Blauwe Knoop bouwde een brouwerij aan het binnenplein, naast de veldwinkel, en 4x per jaar zijn er wisselende groeps-tentoonstellingen met klinkende namen uit binnen- en buitenland in combinatie met jong talent. Voor 2017 zijn er plannen om de historische moestuin weer terug te brengen en krijgt Tongelaar zijn eigen ezeltjes om kleine picknick-tochtjes mee te maken.

Wat de agenda voor 2016 betreft: de Dag van het Landschap, de Dag van het Kasteel, een Kampvuurfestival, een Pluk & Oogstfeest, een Kerstfair... dat zijn slechts een paar van de evenementen die Kasteel Tongelaar gaat organiseren. Maar ook komen er een Pop-up Restaurants die ze 4x per jaar gaan houden in the Barn (oude boerderij ‘De Benedenhof’ - red).

Daarnaast blijft Kasteel Tongelaar natuurlijk een officiële trouwlocatie van de gemeente Mill, waar je 7 dagen per week je jawoord kunt geven (binnen in de toren of de jachtkamer) of buiten (op het binnenplein of in het historische perenlaantje). En een fijne plek voor een feestje, vergadering, bedrijfsevenement of diner. 

Vanaf nu zal Kasteel Tongelaar elke zaterdag en zondag open zijn voor publiek, van 10.00 tot 18.00 uur.

Voor meer info of actuele agenda: www.kasteeltongelaar.nl.