Het boek Over prikkeldraad en zegeningen, een voettocht over de Ökumenische Pilgerweg door het voormalige Oost-Duitsland, dat op 14 februari aangeboden werd aan Jan van Laake uit Mill, heeft al veel mensen in beweging gebracht.

Drie lezingen over de wandeling, de natuur en de gesprekken met de inwoners van Saksen en Thüringen hebben al meer dan 350 mensen enthousiast gemaakt, zoals in Den Bosch en in de Jaarbeurs in Utrecht.

Onze krant schreef al eerder dat Riet, de oudste zus van Jan van Laake, en haar man Guus naar de bibliotheek in Mill komen om daar met de rugzak op hun ervaringen over de 470 kilometer lange voettocht te komen vertellen.

Zij zullen er spreken over de route, de inhoud van hun rugzak, de historie van het land van Bach en Luther en over de vraag hoe de inwoners na 25 jaar omgaan met hun nieuw verworven vrijheid. Ook zullen zij het hebben over de uitdaging die de bevolking heeft met de integratie met het vroegere West-Duitsland en met de toevloed van vreemdelingen in onze tijden.

De mooie natuur in het gebied van Saksen en Thüringen loopt met Guus en Riet mee, evenals het levensbedreigend bericht over Jan van Laake.

Na de met veel mooie foto’s verluchtigde voordracht is er ruim gelegenheid tot vragen stellen.
Uiteraard is het boek te verkrijgen en de schrijvers zullen met plezier hun nieuwe boek signeren.

Datum: donderdag 17 maart van 10.00 - 12.00 uur
Plaats: bibliotheek Mill, Myllesweerd, aan de Kerkstraat 3
Toegang: gratis
Aanmelden bij www.biblioplus.nl onder activiteiten/kennismakers of 0485 - 45 21 45.