Het is alweer 12,5 jaar geleden dat ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van basisschool de Straethof in Mill een gelegenheidskoor werd opgericht. Dit koor zorgde met een groot optreden voor geld zodat er een mooi feest voor de kinderen georganiseerd kon worden.

Enkele ouders wilden graag met dit gezellige koor doorgaan voor een ieder die graag smartlappen en levensliederen zingt. Daar bleek veel belangstelling voor te bestaan en de Straetlappen waren een feit.

De Straetlappen worden vaak gevraagd om te komen zingen. Dat doen zij dan ook op de meest uiteenlopende locaties en gelegenheden. Dat bijvoorbeeld bij diverse verzorgingscentra en bij muziek- en smartlappenfestivals in de regio, de carnavalsmis, pronkzittingen voor ouderen, bij activiteiten van de SWOM en KBO, en nog veel meer. Het Millse smartlappenfestival op kermiszondag wordt dit jaar door de Straetlappen voor de 12de keer georganiseerd. Waar zij zingen, wordt het een feestje!

En dit jubileum wordt nu aanstaande zaterdag 19 maart In zaal Europa bij party- en evenementencentrum Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill vanaf 20.00 uur gevierd. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn, de toegang is gratis. Deze avond zijn er twee gastkoren uitgenodigd, te weten: Het Zelfkantkoor uit Haps en De Harde Kern uit Boxmeer. Natuurlijk laten De Straetlappen onder leiding van hun dirigente Jose Lemmers ook weer van zich horen met veel oude en nieuwe nummers in hun repertoire. Daarnaast is er een loterij waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Het begint om 20.00 uur, toegang gratis en voor elke bezoeker is er tevens een gratis kopje koffie of thee. En zoals dat hoort bij de Straetlappen, meezingen mag!