Op zondagmiddag 20 maart staat voor de 24e keer het Accordeonfestival in Mill op het programma. Dit zal van 12.30 uur tot 18.00 uur gehouden worden in café zaal Royal aan de Kerkstraat 35 - 37 in Mill.

Omdat dit festival een open podium heeft is iedereen van harte welkom om ook zijn of haar kwaliteiten te laten horen. De zaal gaat om 11.30 uur open en de entree is gratis.

Beginnende en zeer ervaren accordeonisten van heinde en verre zullen op zondag 20 maart te horen en zien zijn op het Accordeonfestival in Mill. “Wij treden zelf ook door het hele land op dit soort festivals op van Limburg tot Friesland,” zegt accordeonist Gerard Dreessen uit Mill. Al ruim 40 jaar reist hij samen met zijn zus Truus door heel Nederland om liefhebbers te laten genieten van de accordeonmuziek. “Tegenwoordig spelen we ook veel Oostenrijkse volksmuziek. Dat doet het enorm goed, klinkt leuk, gezellig en erg feestelijk.” Maar ook hebben ze de laatste tijd veel Nederlandse nummers aan het repertoire toegevoegd.

Door ziekte van Gerard, zullen zij zelf dit jaar niet optreden in Mill. “Maar tal van andere accordeonisten uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland komen naar café Royal. We hebben elk jaar een grote aanloop van muzikanten, iedereen wil graag in Mill spelen.” Gerard vertelt dat de accordeonmuziek maar ook het bespelen van het instrument erg in trek is. “Dat blijkt uit de vele accordeonisten, maar ook uit het publiek wat elk jaar naar dit festival bij Royal komt. Ook deze keer zal het weer een gezellige middag gaan worden voor alle muziekliefhebbers.”

Kortom, iedereen die op welke manier wat heeft met de accordeon begroeten we graag op zondagmiddag 20 maart van 12.30 uur tot 18.00 uur in café zalen Royal aan de Kerkstraat in Mill. www.caferoyalmill.nl