Sinds dinsdag 1 maart kan iedereen die deel wil nemen aan het Brabants Oerparcours van zondag 29 mei in Mill zich via de website www.oerparcours.nl inschrijven. Ondertussen is al zo’n 70% van de beschikbare starttijden vol. Belangstellende liefhebbers van deze laagdrempelige survivalrun doen er dus goed aan niet te lang te wachten met inschrijven. Want vol is vol.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar staat het Brabants Oerparcours van zondag 29 mei 2016 op de sportkalender. De organisatie hiervan is in handen van Ontdek Mill, Stichting Activiteiten Mill en de Beweegtuin Mill. Deze laagdrempelige survivalrun die wordt gehouden in de Groespeel en Kanaalzone in Mill start en eindigt bij Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill. De survivalrun met diverse hindernissen is zo’n 6 kilometer lang en ook geschikt voor niet geoefende sporters en kinderen vanaf 10 jaar. Zij kunnen overigens uitsluitend deelnemen in de categorie ouder/kind. Vanaf 14 jaar is individueel deelnemen wel mogelijk en ook als duo of Quattro kan ingeschreven worden voor het Oerparcours. De kosten bedragen 12,50 euro per persoon. Hiervoor ontvangt men tevens een Oerparcours T-shirt en medaille.

Training

Ter voorbereiding op het komende Brabants Oerparcours is er sinds zaterdag 5 maart weer elke week onder begeleiding van Hans Verhallen een survivaltraining. Deze start elke zaterdagochtend om 09.00 uur bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhofweg 5 in Mill en duurt tot 10.00 uur. Iedereen kan hier gratis aan deelnemen. Belangstelling? Aanmelden kan via een berichtje via de Facebookpagina van het Oerparcours of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilligers gezocht

De organisatie van het Oerparcours kan altijd vrijwilligers gebruiken om te assisteren bij de hindernissen. Ook bedrijven of organisaties die een eigen hindernis willen bouwen of bemannen zijn van harte welkom. Neem daarvoor contact op met de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..