Traditiegetrouw organiseren Brabants Landschap en IVN op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, gratis wandelexcursies in diverse natuurgebieden.

Op Landgoed Tongelaar in Mill starten die dag 4 wandelexcursies vanaf het kasteel, die ook heel geschikt zijn voor kinderen. Er wordt verteld over de flora en fauna, das en ree en misschien spotten we de wielewaal of een ijsvogeltje. Neem je laarsjes maar mee!

Programma

  • 08.00 uur Vroege-vogel-wandeling o.b.v. een ervaren vogelaar (gratis)
  • 12.00 uur Natuurwandeling (gratis)
  • 13.30 uur Foodwalk (6,3 km). Ankie Stoop geeft tijdens de 1 ½ uur durende wandeling uitleg over eetbare bloemen, bladeren, vruchten en zaden die we langs het pad tegen komen. Na afloop krijg je een drankje en zelfgemaakte pesto met stokbrood van de oogst. (5 euro) Voor kinderen is deze wandeling ook heel leuk. Zij krijgen een knapzak en planten-zakboekje mee op pad. Na afloop maken we zelf heksensoep van de oogst op het kasteel. Je krijgt je planten-zakboekje mee naar huis. (kinderen gratis)
  • 15.00 uur Natuurwandeling (gratis)

Je hoeft je niet aan te melden en bij grote drukte starten er gewoon extra wandelingen. Alle wandelingen zijn gratis behalve de Foodwalk van Ankie. Daarvoor is reserveren gewenst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..