Op 2e Paasdag 28 maart organiseert de vereniging Molenvrienden Land van Cuijk e.o. een lokale Molendag met als thema “Kunst in de molen”.

De molens in Gassel, Cuijk, Oeffelt, Mill en St. Hubert zullen die dag van 11.00 tot 16.30 uur geopend zijn. De molenaars hebben vanuit hun nabije omgeving lokale amateur kunstenaars gevraagd om enkele werken in de molens te exposeren.  Natuurlijk zullen de molens bij voldoende wind draaien en eventueel zal er graan gemalen worden.

De molen in Cuijk is in restauratie en kan daarom niet draaien, maar is wel voor publiek geopend. De molenaars zullen dan uitleg geven over de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden. Ook molenmaker Beijk zal zich presenteren tijdens de opendag. Erfgoed Advies Groen heeft beelden beschikbaar gesteld over restaureren van Potroedes en deze zullen dan ook getoond worden. Bezoekers kunnen de restauratie voortgang van dichtbij bekijken.

In de te bezoeken molens zullen de molenaars u met veel plezier rondleiden en al uw vragen proberen te beantwoorden ook als u eraan denkt om zelf vrijwillig molenaar te gaan worden.

Kunst in de molen:

  • Gassel - Riek Bardoel: keramiek, Yvonne van Bergen: olieverfschilderijen
  • Cuijk - Anja Jacobs en leerlingen: tekeningen en schilderijen
  • Oeffelt - Diny Kok en leerlingen: acryl schilderijen, Miep van Bergen: quiltwerkstukken
  • Mill - Harm Verstraten: kunsttechnieken variatie van hout, pitriet, inkt, zand, fotografie en digitale bewerking.
  • Sint Hubert - Diny Arts, Diny Kuppen, Marja Pluk, Maridette v/d Zanden, Truus Reintjes, Maria v/d Hoogen en Ine Cornelissen tonen hun werken met acrylverven.

Op de molens zullen voor de bezoekers programmaboekjes klaarliggen met informatie over de deelnemende molens en over de kunstenaars die in de molens exposeren.

Dus 2e Paasdag bezoek bovenstaande molens, u bent van harte welkom en de toegang is zoals altijd helemaal gratis. Voor meer informatie www.molenvrienden.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..