Foto: Theo Bögels

De fotografen Theo Bögels, Henk Kempen, Marga Nuijs, Herman Peters en Rens Hubers leerden elkaar de laatste jaren steeds beter kennen. In 2014 en 2015 exposeerden zij gezamenlijk in Galerie 't Aambeeld in Wanroij.

Sindsdien komen ze regelmatig bij elkaar over de vloer en delen ‘aan de keukentafel’ hun ideeën en foto's. Dat die ontmoetingen veel uitdaging en inspiratie opleveren blijkt wel uit het feit dat zij nu toe zijn aan een naam: Fotogroep Raak.

‘Raak’ is een naam die alle ambitie van deze fotografen uitdrukt: zij willen rake foto's maken, unieke momenten raken en mensen raken met hun beelden.

Tijdens de komende Paasdagen, op 26-27-28 maart, zal Fotogroep Raak zich presenteren met een expositie in Galerie ’t Aambeeld in Wanroij. Alle fotografen tonen tijdens deze tentoonstelling hun beste recente werk.

Herman Peters toont een bijzondere serie van “echte Wanroijse minse” in hun eigen omgeving.

Henk Kempen heeft de mooiste momenten in de natuur rond zijn woonplaats Ledeacker weten te vangen.

Marga Nuijs brengt op fraaie wijze een 7-tal broers en zussen in beeld met de bezigheden waar zij hun hart hebben liggen.

Theo Bögels heeft met zijn scherpe waarneming in binnen- en buitenland verrassende straatbeelden en momenten weten vast te leggen.

Rens Hubers brengt in een serie sfeervolle zwart-wit beelden het alledaagse leven van zijn schoonmoeder op haar boerderij in beeld.

Het verbindende element in deze expositie is de passie waarmee alle beelden in optimale kwaliteit zijn gefotografeerd en afgedrukt. Een verzameling ‘rake foto’s’ van creatieve fotografen die hun manier van kijken hebben vertaald in beelden van kleur, licht en schaduw, natuur en ruimte, van mensen; beelden van leven. 

U kunt de foto’s bekijken en de fotografen ontmoeten tijdens het Paasweekend op 26, 27 en 28 maart, telkens van 13.30 - 17.00 uur in Galerie ’t Aambeeld, Lepelstraat 19a in Wanroij. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kan men mailen en/of bellen met Rens Hubers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 - 470 245 18