Op woensdagavond 6 april 2016 organiseert het Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk een informatiebijeenkomst over het Persoons Gebonden Budget (PGB).

Het PGB is een budget waarmee men zelf zorgverleners in kan huren voor de zorg die iemand nodig heeft. Mensen met een pgb ontvangen hun budget, afhankelijk van hun zorgvraag, uit één van de vier volgende wetten: de Jeugdwet (via de gemeente), de Wmo (via de gemeente), de Wlz (via het zorgkantoor) en de Zvw (via de zorgverzekeraar).

De heer Hans van der Knijff van ‘Per saldo’ (belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget) zal deze avond voorlichting geven over het PGB in de verschillende wetten en de uitvoering hiervan. De informatie zal ondersteund worden door verhalen uit de praktijk.

De bijeenkomst vindt plaats in Myllesweerd, Kerkstraat 3 in Mill van 19.30 tot 21.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk via 0485 - 84 67 39 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..