Op zondag 10 april is er in Katwijk een open dag ten behoeve van de stichting Greyhoundsrescue Holland. Ludwine Berends uit Mill is actief bij deze organisatie betrokken. Greyhoundsrescue Holland is een stichting die zich inzet tegen verwaarlozing en mishandeling van de Spaanse Galgo, een soort windhond.

“In Spanje is het jachtseizoen geëindigd en dan worden er massaal Galgo’s opgehangen, verbrand of op straat gezet,” vertelt Ludwine. “Sommige van hen hebben geluk en worden bij een shelter afgegeven. En sommige worden gewoon gedumpt in een dodingsstation waar ze hun lot afwachten. We proberen met geld, via donaties, en hulpgoederen de shelters te helpen zodat ze deze lieve, sociale en vriendelijke honden kunnen redden van een gruwelijke dood.” Sommige honden die het al heel moeilijk hebben en geen kans in Spanje hebben halen ze naar Nederland om alvast in een pleeggezin wat op te knappen.

Ludwine is al enige tijd als vrijwilligster actief bij deze stichting en doet haar best om geld in te zamelen om deze honden een mooie toekomst te geven. “We hebben zelf 3 jaar geleden een van deze honden gered en dat is de beste beslissing van ons leven geweest. Hoe erg deze honden ook mishandeld zijn, ze geven je zoveel liefde en voldoening terug.”

Vandaar dat ze samen met nog 3 andere dames een open dag heeft georganiseerd. “In Mill en omstreken wonen veel vriendelijke mensen,” vertelt Ludwine. “dat heb ik zelf ondervonden als ex-stadsmeisje toen ik enkele jaren geleden in Mill kwam wonen. Op 10 april houden we deze open dag in een overdekte evenementenhal in Katwijk (bij Cuijk). Lekker dichtbij en geen last van het Hollandse weer. In deze hal komen wat stands te staan met allerlei artikelen voor honden en natuurlijk onze stand waarop we verschillende folders hebben liggen zodat iedereen zelf kan lezen wat we allemaal doen.” 

Ook is er een gedragstherapeut aanwezig waar men vragen aan kan stellen, ook over de eigen hond. Deze kunt u dus gerust meebrengen. “Daarnaast zijn er ook pleeghonden die al in Nederland zijn en waar we nog een goed tehuis voor zoeken, ze worden allemaal voorgesteld op de catwalk. Veel adoptanten komen ook met hun honden en dan is pas goed te zien hoe deze honden die in het verleden zijn mishandeld, toch weer helemaal opgebloeid zijn. Overigens staat deze dag ook onze ‘Henkie’ klaar. Dat is de bus waarmee we materiaal naar Spanje brengen. Dus als men wat te doneren heeft, dan kan men dat zondag 10 april ook meebrengen.”

De toegang is gratis. Belangstelling deze open dag te bezoeken? Dan kunt u zich aanmelden via de site of per mail. Ook is op deze site meer informatie te vinden over doneren en ziet u een overzicht van honden die nog een thuis zoeken. 

Het programma voor deze dag is als volgt:

  • 10.00 uur: gaan de deuren open.
  • 11.30 - 12.00 uur: gedragstherapeut Lisa Dempsey aan het woord.
  • 13.00 stellen we onze pleeghondjes voor. Deze honden zijn te adopteren en zijn dus al in Nederland.
  • De dag sluit 16.00 uur.

Het adres van de open dag: De korte Ooijen 3 Katwijk NB. Zie www.greyhoundsrescue.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..