Foto-expositie door Leon Vrijdag en Joyce Vloet in samenwerking met PURO Styling uit Mill. Dit van 30 maart tot 17 april, dagelijks geopend. Locatie: De Raetsingel 1, Boxmeer.

Biografie Leon Vrijdag (1967)

In oktober 1967 werd ik in Venlo geboren. Fotograferen is mijn grote passie. Vanaf de eerste dag dat ik met fotografie in aanraking kwam is er een liefde voor het vak ontstaan. Het heeft me in de afgelopen jaren zoveel mooie dingen gebracht, en het heeft me vaak door moeilijke perioden in mijn leven geholpen.

Na mijn schooltijd ben ik gaan reizen, kocht mijn eerste spiegelreflexcamera en begon gaandeweg meer te fotograferen. Toen ik enkele jaren geleden mijn eerste digitale spiegelreflexcamera kocht ging er een wereld voor me open. Ik was verslaafd! Er is niets zo magisch als het zien van een once-in-a-lifetime moment, of het hebben van een geweldig idee en dit met één klik op een knop te kunnen vangen en vastleggen voor eeuwig.

Toen ik tegen het einde van 2012 een beetje vast zat wat inspiratie betreft besloot ik aan een 365-dagen project te beginnen. Tijdens de lange tocht die een heel jaar duurde heb ik bovenal geleerd dat fotografie echt mijn passie is en enorm veel positieve energie oplevert en een paar nieuwe uitdagingen waaronder het geven van workshops en fotografielessen. Ergens in het voorjaar van 2015 kwam ik in contact met Ans Verwegen van PURO Styling uit Mill, samen met een heel team van visagisten, stylisten en modellen werkten we het project ‘Black Swan’ tot in de details uit. Het resultaat was verbluffend en al snel werd er gesproken over een vervolg met een nieuw thema. Dit thema werd gevonden in ‘Oude Meesters’. Het eindresultaat was mede dankzij de goede voorbereiding en de toewijding van PURO Styling en het hele team wederom verbluffend. Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat ik van 30 maart t/m 17 april 2016 mijn eerste echte expositie mag hebben. Ik ben hier ontzettend trots op en zie het als waardering voor mijn werk en alle uren die ik in het fotograferen steek om telkens iets nieuws te verzinnen en telkens beter te worden. Fotografie helpt mij ontspannen, het zorgt voor rust in mijn soms hectische leven. Het helpt mij genieten van de kleine dingen in het leven. Ik geniet van het moment dat zich een schouwspel van licht, kleur en compositie voor mijn camera ontvouwd en ik geniet nog meer van de momenten dat ik zie dat mensen emotioneel geraakt worden door de beelden die ik maak.