Ondanks de weersvoorspellingen is de Dag van het Landschap niet in het water gevallen. Veel Paasevenementen werden afgelast en automobilisten werd aangeraden om vooral niet de weg op te gaan. Brabants Landschap besloot toch om de Dag van het Landschap op Tweede Paasdag gewoon door te laten gaan. Om de start van de lente te vieren.

Uiteindelijk bleek het in Brabant heel erg mee te vallen. Tussen de (enkele) buien door was het prachtig wandelweer met een lekker zonnetje en ook de windstoten waren maar tijdelijk en een stuk minder hevig dan aanvankelijk voorspeld.

Wildplukken en smikkelen op Tongelaar

Op Landgoed Tongelaar begon de dag onstuimig met harde wind en regen. Dit weerhield de meeste wandelaars er gelukkig niet van om Kasteel Tongelaar te bezoeken en mee te wandelen. Veertien enthousiaste ‘vroege vogels’ waren al om 8.00 uur uit de veren om vogels als roodborsttappuit en geelgors te spotten. In de middag brak het zonnetje door, wat diverse 'jonge' gezinnen op het idee bracht om deel te nemen aan de wildplukwandeling en Foodwalk. Onder leiding van Ankie Stoop en IVN gidsen trokken de kinderen er op uit met een emmertje en zakboekje.
Ankie: “Het was een super leuke en ook drukke Foodwalk 2e paasdag op Tongelaar. Een 50-tal deelnemers van jong naar oud. Na afloop was er een proeverij aan de bar in de boerderij. Terwijl ik uitleg gaf maakten de kinderen ondertussen echte heksensoep onder begeleiding van Hans van der Steijn van Smaakmakers Mill geassisteerd door mensen van de plaatselijke IVN. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was de animo groot en... we hielden het droog!”