Op woensdagochtend 13 april hebben de basisscholen De Klimop in Wilbertoord, basisschool de Schare in Sint Hubert, ’t Stekske in Langenboom en de LenS in Mill een open kijkochtend van 9.00 tot 11.00 uur.

De deuren van alle klassen staan op deze ochtend open voor de ouders van de huidige leerlingen, maar ook voor de ouders van de kinderen die nog niet de leeftijd van 4 hebben bereikt.
Overige belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom in onze mooie scholen.

Iedere dag werken er alle kinderen en hun leerkrachten heel hard om de kinderen goed te leren lezen, rekenen en schrijven. Daarnaast is er veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling (de menswording), de creativiteit en de sportiviteit.
De teams van de basisscholen van Peelraam willen u graag laten zien hoe zij dit waarmaken.
De inwoners van onze dorpen zijn gewend om met enige regelmaat de school binnen te wandelen, maar ook andere belangstellenden willen we hartelijk welkom heten op deze bezoekochtend.

Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang

De Peelraamscholen in de gemeente Mill en Sint Hubert werken samen met Spring Kinderopvang. Een vertegenwoordiger staat u deze ochtend graag op school te woord en u kunt geïnformeerd worden over alle mogelijkheden van Spring in het komende schooljaar. Hun deuren staan op deze ochtend voor u open.

De ouderverenigingen van de ‘Millse scholen’ zijn actief binnen de organisaties en zetten zich in voor heel veel jaaractiviteiten. Enkele afgevaardigden van de OV’s willen op de open ochtend u te woord staan en kunnen vertellen over wat zij zoal doen binnen de schoolorganisatie.

Alle scholen van de gemeente Mill en Sint Hubert maken gebruik van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Afgevaardigden van het CJG zijn aanwezig om u te informeren over wat zij, samen met de medewerkers van het CJG, allemaal kunnen betekenen voor de kinderen binnen en buiten schooltijd. Heeft u vragen, dan zijn zij op deze ochtend aanwezig om ze te beantwoorden.

De scholen beschikken over een bibliotheek (BOS). U kunt hier uiteraard ook een kijkje nemen.

De directies van de scholen kunnen u nader informeren over de organisatie, het kwaliteitsbeleid en het programma rond sociaal emotionele ontwikkeling (het pedagogisch handelen).

We hopen dat heel veel mensen uit de regio op woensdagochtend 13 april de moeite willen nemen om eens een kijkje te komen nemen op één of enkele scholen van onze Stichting.

U bent van harte welkom tussen 9.00 en 11.00 uur.