Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli zal voor de 100e keer de Nijmeegse Wandel Vierdaagse worden gehouden. Op vrijdag 22 juli zal de 55km afstand door Mill trekken. Op dit moment zijn er al zo’n 5500 deelnemers aan deze eenmalige jubileum-afstand.

Zoals al vele jaren gebruikelijk kunnen deelnemers uit de gemeente Mill en Sint Hubert een gratis T-shirt aanvragen. Hierdoor zijn zij goed herkenbaar en promoten ze onze mooie gemeente. De shirts worden dit jaar aangeboden door Stichting Activiteiten Mill (uitinmill.nl), De Neije Krant en Ontdek Mill.

Aanvragen shirt

Deelnemers aan deze 100e Vierdaagse kunnen een shirt aanvragen tot 12 juni. Dat kan telefonisch via 0485 - 32 56 34 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierbij de shirt-maat, uw adres en telefoonnummer en welke afstand u gaat lopen. Dit jaar worden het marine blue T-shirts met v hals en in dames en heren model. In damesmaten zijn ze beschikbaar in S, M, L en XL. Voor heren in de maten S, M, L, XL en XXL. De officiële uitreiking van de shirts is vrijdagavond 8 juli vanaf 19.30 uur in café Royal aan de Kerkstraat in Mill.

Activiteiten

Rond de doortocht van de deelnemers aan de 55km worden er in Mill tal van activiteiten georganiseerd. Zo zullen alle buurtschappen waar de wandelaars passeren hun straten versieren en aankleden. Ook zorgen zij her en der voor muziek. Hierbij is het thema jaren zestig, omdat in 1966 de Vierdaagse voor het laatst Mill aan heeft gedaan. In de Kerkstraat komt een 40-meter lange overkapping te staan voorzien van verlichting en muziek. Enkele horecaondernemers zorgen hier gezamenlijk op donderdagavond (21 juli) al voor een mooi feest met DJ Jack als opwarmer voor de doortocht op vrijdagochtend. De eerste wandelaars worden vrijdagochtend 22 juli rond 08.00 uur in Mill verwacht. De Lokale Omroep Mill zal vanaf donderdagnacht 12 uur live radio en TV-uitzendingen verzorgen live vanuit de Kerkstraat. Deze gaan non-stop door tot vrijdagmiddag 12.00 uur. Op TV zijn sfeerbeelden van deze doortocht live te zien.

Organisatie

Naast de buurtschappen Bruggen, Karstraat, Oranjeboombuurt, Schoolstraat en Beerseweg zijn ook Ontdek Mill, Stichting Activiteiten Mill, het Ondernemers Collectief Mill en de horecaondernemers van ’t Lagerhuis, de Winkel, Royal, Libre en ’t Centrum betrokken. Mocht u ook nog een leuke activiteit toe willen voegen, neem dan contact op met 0485 - 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..