Jersey

De broers Kees en Erich van der Velden vieren op 5 mei (Hemelvaartsdag) hun 25 jarig bestaan. We hebben het hier over orkest Jersey dat echter niet meer dan twee personen bestaat maar tegelijk klinkt als een volledig orkest van een kwalitatief zéér hoog niveau.

Kenners gaan zelfs de uitdaging aan dat je iets vergelijkbaars niet snel zult vinden. Hun jubileumfeest zal een spetterend feest worden die zijn weerga niet kent, en de broers kunnen zich niet voorstellen dat er iemand is die het niet naar de zin zal hebben.

Afkomstig uit Mill maakten Kees en Erich in 1991 een begin met het professionaliseren van hun hobby dat dan toe niet verder reikte dan optredens bij feesten en partijen. Kees is de toetsenist, bespeelt de saxofoon en accordeon. Broer Erich is drummer en beide zijn ze vocaal actief. De broers doen alles zelf, en met “alles” bedoelen we ook echt alles! “Van niemand afhankelijk zijn” is één van hun motto’s. Prijzenswaardig maar dat betekent ook meteen 25 jaar keihard werken. 

Jersey heeft zich afgelopen 25 jaar ruimschoots bewezen tot de betere bands te horen. Een breed repertoire, een dwarsdoorsnede van Nederlandstalige meezingers, moderne top 40 nummers tot top 100 klassiekers, wordt tot in de perfectie gespeeld en met veel enthousiasme gepresenteerd. Maar rare verkleedpartijen en andere fratsen zijn aan Jersey niet besteed. Erich “We stappen het podium op en blijven onszelf, wij zijn hetzelfde als het publiek”. “We maken er samen een feest van. Jong en oud, groot en klein, iedereen is even belangrijk” stelt Kees.

Veel mensen hebben Jersey ook in de afgelopen jaren “thuis” leren kennen, met name via de thema tv-zenders waarbij met regelmaat clips van de twee voorbijkomen. Op deze wijze genieten de beide broers inmiddels van landelijke bekendheid. Ze hebben ondertussen dan ook al vier dvd albums en 13 cd albums op hun naam staan. Met de komst van hun nieuwste 14e album, “Jersey - 25 jaar Uniek in Muziek” die gepresenteerd zal worden op donderdag 5 mei, lijkt dit ook nu weer een schot in de roos. De nieuwe cd geeft precies weer wat Jersey in haar mars heeft, ingetogen gevoelig tot lekkere feestmuziek en alles wat er tussenin zit. “Uniek in Muziek” en eigenlijk is dat volledig toepasbaar op beide broers, uniek. 

Met hun jubileumfeest voor de boeg zijn de mannen ervan overtuigd dat ze nog lang niet uitgespeeld zijn. 25 jaar Jersey wordt donderdag 5 mei gevierd in café-zaal Thekes te Herpen. Aanvang 20.00 uur, gratis entree. 

Voor meer informatie: www.orkestjersey.nl.