Deze week is het dan weer eindelijk zo ver! Freerail hèt Millse bevrijdingsfestival voor jong en oud is donderdag 5 mei weer terug. Dit alles bij JC de Wissel aan de Spoorstraat in Mill.

Aller eerst willen wij al onze sponsoren bedanken voor de ondersteuning van het festival. Zonder jullie was het nooit gelukt om Freerail neer te zetten zoals dit jaar.

Artiesten

Freerail heeft altijd al 2 podia gehad maar dit jaar staat het DJ podium in een nachttent, (een compleet zwarte tent, helemaal donker van binnen) waardoor we een dikke lichtshow weg kunnen geven. Tevens zorgt deze tent ook voor een betere verdeling van het terrein. Liefhebbers van de verschillende muziek stijlen kunnen nu 100% genieten van hun muziek.

Het buiten podium zal dit jaar weer voorzien zijn van een breed scala aan bandjes met verschillende muziek stijlen. Van covers tot eigen werk, swingende muziek tot scheurende gitaren en veel lokale helden. Het is dit jaar allemaal terug te vinden op Freerail! Om 13:15 bijt In The Attic het spits af, daarna volgen Paramatman, Sylvie Stone, Lucy Paul, Bezwaren Fanfare, De Sneeuwklokjes en eindigen we met In My Tree. In de pauzes tussen de bandjes door hoeven we dit jaar zeker niet stil te staan. Bart Schraven oftewel dunne boef zorgt voor lekkere Soul, Funk Blues & Jazz muziek.

Ben je nou geen fan van bandjes dan is de nachttent echt iets voor jou! Vanaf 13:00 tot 23:00 zullen hier non-stop DJ’s voor een knallend feest zorgen! Muziekstijlen zoals Drum&Bass, Techno & House worden ondersteund door bijpassende lichtshows. Je kunt dus 12 uur lang je beste danspasjes laten zien op de muziek van de volgende DJ’s, Koen Werring Aziz & Du Jour, Thomas Elmore, Contigo, Muska, Klinq en Rick Vio & Spange Batta!

Een hapje, een drankje & voor ieder wat wils

Honger? Natuurlijk hoef je niet naar huis om even iets te eten. Op het terrein zal een frietwagen te vinden zijn voor de lekkerste vers gebakken friet en snacks. Voor het eerst is Freerail voorzien van 2 bars voor bier fris en wijn, dit speciaal zodat je de nachttent niet uit hoeft voor je drankjes! Wij zorgen dat dit jaar de tent voorzien is van een eigen bar! Naast standaard drankjes zal er op het buiten terrein weer een cocktail bar staan. Dit zorgt voor een lekkere frisse afwisseling tussen je drankjes door!

Freerail wil is een festival voor alle leeftijden, als ouder met kinderen wil je daarom natuurlijk ook kunnen genieten van de muziek. Daarom is ook dit jaar het speeltuintje weer betrokken bij het festival terrein. Ook hebben we een goed springkussen geregeld zodat de kids lekker los kunnen gaan.

Het buitenterrein zal voorzien zijn van tafels en bankjes zodat je even lekker kan zitten terwijl je geniet van je hapje, drankje en de heerlijke muziek.

Wij hopen jullie ook dit jaar weer terug te zien op ons festival, wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in!