Het Comité 4 en 5 mei van de Gemeente Mill en Sint Hubert heeft de eer u uit te nodigen voor de samenkomst ter herdenking van de gesneuvelde militairen en omgekomen burgerslachtoffers ten gevolge van de gevechtsacties op 10 en 11 mei 1940 te Mill, nu 76 jaar geleden.

Ook herdenken we de slachtoffers van geweld en oorlogen waarbij Nederland als deelnemer, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, betrokken was en is bij vredes- en opbouwmissies overal ter wereld.
Het Comité nodigt hierbij ook speciaal de vele veteranen uit de gemeente uit, oud en vooral ook jong, zoals we die de afgelopen jaren hebben mogen begroeten tijdens de door de gemeente georganiseerde Nationale Veteranendagen.

De herdenking in de St. Willibrorduskerk, waarvoor een ieder wordt uitgenodigd begint in tegenstelling tot voorgaande jaren om 18:45 uur. Vanaf 18:30 speelt het orkest van Muziekvereniging Amicitia al enkele nummers voor u.
De plechtigheid bij het monument aan de Langenboomseweg begint aansluitend om ongeveer 19.45 uur.
Aan de herdenking werken mee: de Koninklijke Landmacht, Muziekvereniging Amicitia Langenboom,  basisschool De Schare Sint Hubert, het Gemengd Koor Sint Hubert, Scouting Mill en Scouting Langenboom.

Programma

18.00 uur: ontvangst in het cultureel centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3 te Mill
18.30 uur: vertrek naar de kerk
18.45 uur: herdenkingsdienst in de St. Willibrorduskerk aan de Kerkstraat te Mill
19.25 uur: verplaatsing naar het oorlogsmonument aan de Langenboomseweg
19.40 uur: aanvang herdenkingsplechtigheid met dodenappèl, gevolgd door de eerste kranslegging en signaal ‘taptoe’
20.00 uur: twee minuten stilte met aansluitend het Wilhelmus; daarna de herdenkingsrede van de burgemeester, het vervolg van de kranslegging, het voorlezen van een gedicht door een leerling van basisschool de Schare en ter afsluiting het defilé
ca. 20.30 uur: opstellen voor de verplaatsing terug naar Myllesweerd waar aansluitend aan de serenade nagepraat kan worden onder het genot van een kop koffie

Wij hopen u op woensdag 4 mei te mogen begroeten.
Comité 4 en 5 mei gemeente Mill en Sint Hubert

Twee minuten stilte

Het symbolisch moment van de twee minuten stilte maakt extra indruk omdat tal van activiteiten in het dagelijks leven worden onderbroken. Dit geldt niet alleen voor de normale programmering op alle radio-en televisiestations, ook het openbaar vervoer komt tot stilstand, winkels zijn gesloten en in veel openbare gelegenheden worden de activiteiten even stilgelegd of opgeschort tot na 20.15 uur.

Vlaggen op woensdag 4 mei

Vanaf alle openbare gebouwen en officiële plaatsen zal de Nederlandse driekleur (zonder wimpel) halfstok worden gehangen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang ± 21.00 uur.

Vlaggen op 5 mei

Op 5 mei wordt de Nederlandse vlag (zonder wimpel) in top gehesen vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.