De Kunstroute, in 2016 voor de 3e keer georganiseerd door Ontdek Mill, staat in het teken van de 100e editie van de Vierdaagse.

Deelnemers aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse kunnen eenmalig kiezen voor een route van 55 kilometer. Aan, op en langs deze speciale ‘route van Mill’ exposeren 32 kunstenaars(groepen) met een kunstwerk in het thema ‘een zomerlang 4-daagse Kunst’.

Fietsroute

Door de slinger aan kunstwerken is een leuke en attractieve fietsroute van 26 kilometer ontstaan tussen Mill-Beers-Gassel-Grave-Escharen-Mill. De route is bewegwijzerd en tussen 5 mei t/m 25 september te fietsen, daarna zal de kunst weer worden opgeruimd. Vanaf 5 mei is de gratis kunstroutefolder verkrijgbaar op diverse toeristische locaties in het Land van Cuijk of kijk op www.kunstinlandvancuijk.nl, om de folder, de route en informatie over de kunstenaars/kunstwerken te downloaden.

De kunstenaars 

Maar liefst 32 kunstenaars(groepen) zijn geïnspireerd door het thema en exposeren hun werk. Dit zijn professionele en hobbymatige kunstenaars, buurtschappen/verenigingen, carnavalsclubs, scholen, vriendengroepen, hobbyclubs, organisaties voor mensen met een beperking, en anderen. Zij doen dit op eigen kosten en risico en daarvoor in ruil krijgen zij promotie en een platform waarop zij hun creativiteit kunnen uiten. Kijk op www.kunstinlandvancuijk.nl/kunstwerken voor meer informatie over de 32 deelnemers.

5 mei: opening Kunstroute 

De opening van de kunstroute vindt plaats op 5 mei om 12.00 bij de kerk in Mill (bij het kunstwerk van Groep 8 van Basisschool ’t Stekske uit Langenboom) in combinatie met het Freerail Bevrijdingsfestival, dat wordt gehouden bij Jongerencentrum De Wissel. Tijdens de opening zal het kunstwerk van groep 8 worden onthuld en zal een korte kunstroute worden gelopen richting De Wissel. 

Projectgroep

De Kunstroute ‘een zomerlang 4-daagse Kunst’ is een initiatief van Stichting platform Toerisme en Recreatie Ontdek Mill in samenwerking met het Platform Toerisme en Recreatie ‘Historisch Grave, Ja Natuurlijk...’. In samenwerking met het toeristisch platform in Grave exposeren in het Arsenaal in Grave 7 kunstenaars. Meer informatie: www.ontdekmill.nl.