‘Oude Meesters’ van de fotobooth door Leon Vrijdag - PURO Styling

Maandag 16 mei a.s., tweede pinksterdag, wordt voor de negende maal op rij de landelijke Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin. Vele kastelen en buitenhuizen openen hun poorten en tuindeuren; zo ook Kasteel Tongelaar in Mill. Het thema dit jaar is ‘Proef het Verleden’.

Met dat thema weten ze wel raad op Tongelaar. Tijdens de Dag van het Kasteel zijn er heel veel activiteiten: in de kinderworkshop Middeleeuws koken krijgen kinderen een korte uitleg over het leven en eten in de Middeleeuwen terwijl ze zelf voorbereidingen treffen voor een stoofpot in de heksenketel. Na een uurtje mag je zelf proeven wat je gekookt hebt (en een kinderbiertje erbij drinken:). In het historische bakhuisje kun je broodjes bakken met de bakker.

Bjorn Gerrits neemt je mee het veld in voor de workshop vuurmaken met vuursteen en vuurslag (zoals in de middeleeuwen) terwijl hij je alles vertelt over dit eeuwenoude ritueel. Kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop verzorgt een demonstratie bierbrouwen incl. proeverij en bijpassende hapjes. In de oude torenburcht is een fotobooth ingericht door PURO Styling en kun je jezelf laten fotograferen als kasteelheer of dame door professionele fotografen.

Ook is er muziek en een 'Jeroen Bosch diner' aan lange schuif-maar-aan-tafels in de boomgaard. Chefkok Hans kookt de Zeven Hoofdzonden.

Dus zet tweede pinksterdag in de agenda, ga op pad en Proef het Verleden. Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag! Voor meer informatie voor de overige deelnemende kastelen en buitenplaatsen, kijk op www.kastelen.nl.

Kasteel Tongelaar geeft meer informatie over de workshops, het menu en hoe te reserveren op hun website: http://www.kasteeltongelaar.nl/agenda/14/dag-van-het-kasteel.

Openingstijden van het kasteel: 11.00 - 18.00 uur. De entree is gratis, voor de meeste workshops wordt een vergoeding gevraagd.