Op zondag 15 mei (1e Pinksterdag) zal in Escharen voor de vijfde maal de Raamrun gehouden worden. De Raamrun bestaat uit 3 hardloop-wedstrijden over 1, 5 en 10 km. en 3 wandelroutes over 5, 10 en 15 km. De verschillende routes zullen door het natuurgebied Tongelaar van het Brabants Landschap, het Raamdal, de Gasselse bossen en de Overlaat lopen.

De start/finishplaats is te vinden op Karweg 2 bij het clubhuis van Tennisvereniging Esteren. Op www.raamrun.nl kunt u de diverse routes, starttijden, categorieën en inschrijfkosten vinden en kunt u zich inschrijven.

Voor de wandelaars is het alleen mogelijk op de dag zelf in te schrijven. De vertrektijd voor de wandelaars is tussen 8:00 en 9.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- pp. Hierbij is een consumptie inbegrepen.

Bij de hardloopwedstrijd wordt gebruik gemaakt van het Ipico-systeem. Dat wil zeggen dat de deelnemers een chip bij zich dragen die zorgt voor een exacte tijdregistratie. De Raamrun is een onderdeel van de Runcompetitie Land van Cuijk en Maasduinen. 

Met dit jaarlijks terugkerende loopevenement levert de organiserende Stichting Corry Bruijst, dankzij de deelnemers en de sponsoren een mooie bijdrage aan de afdeling Dagbehandeling Chemotherapie. Het op deze afdeling creëren van een huiselijke sfeer was de wens van initiatiefneemster Corry Bruijsten, die in 2011 overleden is,

Corry Bruijst!
Maak tegen kanker een vuist!
Ren, loop of doneer
Voor een plek met een huiselijke sfeer

Voor meer informatie en om in te schrijven kunt u terecht op de site www.raamrun.nl.