Woensdag 25 mei 2016 vindt één van de voorrondes van het ufguss NK plaats bij de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg 1 in Mill.

De Aufguss, ook wel opgieting of löyly genoemd, is een sensationele belevenis en is een must voor iedere saunaliefhebber tijdens het bezoek aan een sauna en wellnessresort. Dit jaar organiseert de VNSWB (Vereniging voor Nederlandse Sauna en Wellnessbedrijven), waar de Wellnessboot in Mill lid van is,  de eerste Nederlandse Kampioenschappen Aufguss; Aufguss NK. Tijdens dit event presenteren de deelnemende saunameesters in de saunacabine een thema-opgieting, waarmee zij de strijd aangaan om de titel ‘Nederlands Kampioen Aufguss’.

Wat is een Thema-opgieting?

Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën of geurstof op de warmtebron. Daarna verspreidt hij/zij via het wapperen met een handdoek de warmte richting de saunagasten. Door deze luchtstroming wordt het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken en voelt de temperatuur in de sauna extra hoog. Een klassieke opgieting duurt zo’n 15 minuten. Tijdens Aufguss NK worden showopgietingen uitgevoerd rondom een thema, waarvan het concept door de saunameester zelf is bedacht en ontwikkeld. Bij dit schouwspel van water, licht, geluid en entourage, staat de intense warmtebeleving centraal. 

Voorrondes en finale 

De Wellnessboot in Mill zal op woensdag 25 mei 2016 het decor zijn voor de voorrondes van de Nederlandse Aufguss Kampioenschappen. De gehele dag door zullen opgietingen verzorgd worden door de beste saunameesters van Nederland. Tijdens deze voorrondes zal een deskundige jury de prestaties van de saunameester beoordelen. De winnaars van deze voorrondes gaan door naar de finale welke in juni plaats zal vinden. De beste saunameesters van Nederland zullen ons land in september 2016 vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap opgieten, georganiseerd door Aufguss WM van 13 t/m 18 september 2016 in SATAMA (DE).

Wilt u de opgietingen op woensdag 25 mei bij de Wellnessboot in Mill niet missen?

U kunt kosteloos meegenieten van de show opgietingen deze dag. Reserveer vooraf uw dagje wellness om teleurstelling te voorkomen. Dit kan via www.wellnessboot.nl of via telefoonnummer 0485 - 47 17 17.