In de Bibliotheek in Mill, te vinden in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3, staan weer tal van activiteiten op het programma.

Voorlezen aan Peuters

Woensdagmorgen 1 juni gaat Henny Wijn weer voorlezen aan peuters. Dit keer gaat het over verkeer. Het prentenboek “Nijntje vliegt” staat centraal in het voorleeskwartiertje. Het voorlezen begint om 10.30 uur. Na het voorlezen kunnen de peuters kleuren of tekenen.

Mamacafé

Woensdagmorgen 1 juni van 9.30 tot 11.30 uur is er weer een Mamacafé in de Bibliotheek. Jonge (aanstaande) moeders zijn van harte welkom samen met hun baby en peuter(s). Er is altijd kinderopvang aanwezig. Gastsprekers zijn dit keer Christel van der Horst en Jeroen Hindriks van de “Blikopeners”. Zij vertellen over de lichamelijke en seksuele vorming en opvoeding van het jonge kind van 0 tot 4 jaar.
Chrilstel: "Onze ervaring leert dat wij vaak merken dat vooral jonge ouders nogal wat vragen hebben bij de lichamelijke en seksuele ontwikkeling en vorming van hun kinderen. Soms voelt men zich onzeker (bijvoorbeeld tot wanneer mag ik met mijn kind in bad?), weet men niet wanneer men moet beginnen met seksuele vorming of vragen ze zich af of bepaald seksueel getint gedrag bij jonge kinderen wel gezond is (bijvoorbeeld als een kind de hele dag maar "piemel" loopt te roepen) etc. Op al deze vragen geven wij antwoord en advies op een luchtige en interactieve wijze. We krijgen dan regelmatig van ouders de reactie: "O, zit dat zo!

Boekverkoop

In de Bibliotheek Mill is de jaarlijkse boekverkoop weer gestart.