Aanstaande zondag 5 juni is er bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof in Mill weer het jaarlijkse Schaapsscheerdersfeest. Dit alles van 11.00 uur tot 17.00 uur in en om de rietgedekte stal ‘de Herder-inn’’ aan de Nieuwenhofweg. Dit alles is uiteraard gratis toegankelijk.

Veel activiteiten

In en rond de stal zijn diverse activiteiten te vinden. Zo worden er uiteraard schapen geschoren, er is live muziek, er wordt fairtrade bio koffie geschonken en ook zijn er mooie scheptheetjes, belegde oerbroodjes, schapenijs en ook de 8 Trappistenbieren van La Trappe verkrijgbaar. Daarnaast zijn er diverse kramen te vinden met de meest uiteenlopende producten rond wol, kunst en tassen.

Wereldrecord

Maar ook gaat deze dag een poging van start de langste wollen sjaal van het land van Cuijk te breien en een poging te doen om het wereldrecord te verbreken. Daarvoor hebben ze minimaal 3500 meter sjaal nodig. Hou je van breien, heb je nog ergens wat restjes wol en breipennen? Kom dan aansluiten bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof. Breipennen zijn ook te leen. Of je 5 minuten of 5 uur wilt breien, alles is prima. Na het schaapscheerdersfeest gaat het breien gewoon door. Elke dag van 11 tot 17 uur en wie weet komt Mill al breiend op de internationale kaart?

Meer weten?

Like de Facebookpagina of zie www.groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl.