Foto: Marty Bus

Tijdens de Muziekdag die de gezamenlijke muziekverenigingen van de gemeente Mill hebben gehouden is ongekend veel muzikaal talent gepresenteerd in de Jachthoorn in Sint Hubert.

Leerlingen van de drie muziekverenigingen: Amicitia uit Langenboom, St. Willibrord uit Mill en het jubilerende Ons Genoegen uit Sint Hubert hebben zich van hun beste muzikale kant laten zien.
Samen met enkele docenten is deze dag door het jubilerende Ons Genoegen uit Sint Hubert georganiseerd.
Alle leerlingen van de verenigingen konden hier aan mee doen en er waren dan ook weinig afmeldingen. Zij hebben slechts in enkele weken 4 muziekstukken thuis geoefend. Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst samen gerepeteerd: eerst in groepjes, per instrumentsoort, zoals de groep saxofoons, een groep klarinetten en dwarsfluiten, een groep koper (trompetten, schuiftrombone enz.) en tenslotte een groep slagwerkers.
Tijdens de pauze werd er een heuse proeverij georganiseerd. Een groot aantal leerlingen heeft meegedaan aan de cake-bakwedstrijd zodat er in de pauze allerlei verschillende soorten lekkere en mooie cakes waren om van te genieten, en dat werd dan ook gretig gedaan. De bakkers van de lekkerste en van de mooiste cake hebben hiervoor een leuke prijs gewonnen.
Na de pauze werd er gezamenlijk gerepeteerd door alle leerlingen, aangevuld met enkele “volwassen” leden met wat zwaarder koper om de muziekstukken wat meer “body” te geven. En terwijl er voor deze muzikanten daarna weer een “(lunch)pauze” was met verse broodjes en heel veel ranja begonnen de leden van de drie “grote” orkesten aan het doorspelen van drie muziekstukken die zij tot dan toe ieder voor zich gerepeteerd hadden. 
Om iedereen te laten genieten van het muzikale talent uit de gemeente begon om 16.30 het grote concert. Als eerste was er een optreden van de basisschoolleerlingen van basisschool De Schare uit St. Hubert. Deze leerlingen hebben in het kader van project “Doe je mee” op school muziekles gehad op klarinetten en trompetten. Samen met Ons Genoegen lieten zij zien dat een paar noten een groot verschil kunnen maken voor een mooi muziekstuk. De groepen 5 en 6 speelden “Toete” en de groepen 7 en 8 “Ik neem je mee” onder leiding van Mirriam Roodbeen.
Daarna was het de beurt aan de leerlingen van de drie verenigingen. Zij speelden; Bicycle race, Hello, Cyber Young Band en Spirit of the Vuvuzela afwisselend onder leiding van docenten Wieke Hermsen en Math Lemmen. Vervolgens was er schitterend optreden van de jeugdslagwerkgroep uit Langenboom, The Beats onder leiding van Bart Holleman.
Een knallende afsluiting werd verzorgd door de drie gezamenlijke “grote” orkesten die onder leiding van Rob Jacobs de nummers, One for All, Give me some Groove en tenslotte Hey Jude speelden.
Deze prachtige dag was een optelsom van de samenwerking van de verenigingen en docenten en laat zien hoe leuk, inspirerend maar vooral ook hoe cool samen muziek maken kan zijn. Dit krijgt dan ook vrijwel zeker een vervolg in een jaarlijks terugkerend evenement.

8 juli is het volgende muzikale evenement: Het Molenconcert in Sint Hubert. Ons Genoegen speelt dan samen met Engsele, die dan ook het 22- jarig bestaan viert. Samen vieren zij dan een feestje en luiden dan ook voorzichtig al de vakantie in. Met eigen en gezamenlijke stukken laten deze orkesten de omgeving van de Sint Hubertse Molen even bruisen van muziek. Zet 8 juli dus alvast in de agenda en kom genieten van een leuke muziekavond.