Foto: Hen Daams

Met 257 deelnemers en vrijwilligers aan de “rol” en op de been, leek de rolstoelwandeling van de SWOM en de Zonnebloem dit jaar al een groot succes te worden.

Echter, de stemming zat er goed in, het weer was prima en wethouder Erik van Daal gaf in het Landschapspark met verve om 13.00 uur het sein voor de start. Vervolgens waren die middag 188 volwassenen, 33 leerlingen van het Merlet college en 44 kinderen van basisschool de Schare actief.

Sleep

Allereerst ging de lange sleep op weg naar dikbillenfokkerij “De Kraaijenboshoeve”, waar zij op de Voordijk in Sint Hubert hartelijk werden ontvangen door boer Bert Cornelissen en zijn vrouw met de muzikale klanken van twee accordeonisten. Geïnteresseerd ging iedereen met of zonder rolstoel de stallen met dikbillen en kalfjes langs. Een groot bedrijf met zo’n kleine 300 dikbillen, allen bestemd voor de slacht. De koeien blijven gemiddeld zo’n vier tot vijf jaar op de hoeve. 

Kerkje

Toen de lange slinger weer op weg ging, werd er langs het kerkje gelopen met zijn rijke geschiedenis. De kerk kan in de ochtenduren worden bezocht, het achterste deel is dagelijks geopend van 10.00 - 16.00 uur. In groepsverband kan de kerk worden bezocht als u contact opneemt met de heer Pieter Kessels, voorzitter van het kerkbestuur, 0485 - 470 000 / 06 - 53 73 29 05.

Optredens

In de Jachthoorn wachtte het grote gezelschap optredens van de kinderen van de basisschool De Schare, van Gezelligheidskoor Vals Plat en leerlingen van Merlet. De sporthal zat helemaal vol. Iedereen kreeg van allerlei lekkers aangeboden en men liet het zich goed smaken. Mevrouw Trudy Peeters dankte namens de SWOM alle vrijwilligers die deze mooie middag hebben mogelijk gemaakt. Voldaan keerde de stoet om 16.30 uur weer huiswaarts.