In Mill, Sint Hubert en Wilbertoord vindt u sinds kort een aantal plukveldjes. Deze zijn tot stand gekomen op initiatief van de jeugdgemeenteraad Mill en Sint Hubert in samenwerking met ANV Raamvallei. Op zaterdag 18 juni werden de plukveldjes in Wilbertoord officieel geopend.

Volledig B&W van de gemeente Mill en sint Hubert was aanwezig. Diverse jeugdgemeenteraadsleden en vele belangstellenden uit Wilbertoord waren naar de plukveldjes gekomen om bij de officiële opening aanwezig te zijn.

Naar korte toespraken van burgemeester Walraven, ANV Raamvallei vertegenwoordiger Henk Willems en de beide initiatiefnemers Senne Fleuren en Anouk van Daal was het tijd voor de onthulling van het presentatiebord wat in de plukveldjes geplaatst gaat worden.

Daarna ging men over naar het tweede gedeelte van de middag. Verscheidene kinderen uit Wilbertoord hebben meegedaan aan de wedstrijd ‘wie heeft de grootste zonnebloem?’ Na het opmeten van de diverse zonnebloemen kwam Marly met een zonnebloem van 91 cm 5mm als winnares uit de bus. Zij kreeg een kleine attentie overhandigd. De zonnebloemen werden vervolgens in de plukveldjes geplant. 

De vereniging Wilbertoord was met de evenementenwagen aanwezig en zorgde voor een kopje koffie, thee of beker limonade. 

De komende maanden kunt u genieten van deze veldjes en af en toe een bosje plukken om deze thuis op tafel te zetten.