Op dinsdag 19 juli zullen 113 inwoners uit onze gemeente van start gaan bij de 100e Nijmeegse wandel vierdaagse.

Dat zijn uit:

  • Mill ingeschreven: 74 personen, 46 mannen en 28 vrouwen; 
  • Langenboom ingeschreven: 17 personen, 6 mannen en 11 vrouwen;
  • Sint Hubert ingeschreven: 13 personen, 5 mannen en 8 vrouwen;
  • Wilbertoord ingeschreven: 9 personen, 5 mannen en 4 vrouwen;

Bijna 100 van deze deelnemers hebben een speciaal Dwars dur Mill shirt aangevraagd. Deze shirts worden aangeboden door Ontdek Mill, De Neije Krant en Stichting Activiteiten Mill. Tevens krijgen alle deelnemers nog een pakje stickers met Dwars dur Mill. Deze worden gratis aangeboden door Festa uit Langenboom en kunnen de wandelaars onderweg uitdelen. Op vrijdagavond 8 juli is de officiële uitreiking van deze shirts en stickers in café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Hierbij zal ook het college van B&W van de gemeente Mill en Sint Hubert aanwezig zijn.

Activiteiten

Rond de doortocht van zo’n 5500 deelnemers aan de 55km op vrijdag 22 juli, worden er in Mill tal van activiteiten georganiseerd. Zo zullen alle buurtschappen waar de wandelaars passeren hun straten versieren en aankleden. Ook zorgen zij her en der voor muziek. Hierbij is het thema jaren zestig, omdat in 1966 de Vierdaagse voor het laatst Mill aan heeft gedaan. In de Kerkstraat komt een 40-meter lange overkapping te staan voorzien van verlichting en muziek. Enkele horecaondernemers zorgen hier gezamenlijk op donderdagavond (21 juli) al voor een mooi feest met DJ Jack als opwarmer voor de doortocht op vrijdagochtend. De eerste wandelaars worden vrijdagochtend 22 juli rond 08.00 uur in Mill verwacht. De Lokale Omroep Mill zal vanaf donderdagnacht 12 uur live radio en TV-uitzendingen verzorgen vanuit de Kerkstraat. Deze gaan non-stop door tot vrijdagmiddag 12.00 uur. Op TV zijn sfeerbeelden van deze doortocht live te zien.

Organisatie

Naast de buurtschappen Bruggen, Karstraat, Oranjeboombuurt, Schoolstraat en Beerseweg zijn ook Ontdek Mill, Stichting Activiteiten Mill, het Ondernemers Collectief Mill, WSV Amicitia en de horecaondernemers van ’t Lagerhuis, de Winkel, Royal, Libre en ’t Centrum betrokken. Mocht u ook nog een leuke activiteit toe willen voegen, neem dan contact op met tel. 0485 - 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..