Aanstaande zaterdag 25 en zondag 26 juni staat voor het derde achtereenvolgende jaar Mill at the Park op het programma. Een muziekfestival voor jong en oud dat wederom gehouden zal worden in het Landschapspark aan de hoek Beerseweg / Schoolstraat in Mill.

Organisatie

De organisatie van Mill at the park 2016 is in handen van Nicky Swartjes, Joppe van Eenbergen, Tijn van Dijk en Geert Swartjes. “We liepen al een hele tijd met het idee om een echt festival te organiseren wat voor een breed publiek interessant zou zijn,” vertelt Tijn van Dijk. “Omdat we hoorden dat Ontdek Mill wat aan het dubben was hoe na 2 edities Mill at the park 2016 aan te pakken, hebben we contact met hen opgenomen. Dat om te zien of we wellicht wat samen konden doen of het muziekfestival over konden nemen.”

Ontdek Mill

“Wij hebben in 2014 Mill at the Park opgezet omdat we in het Landschapspark een gezellig muziekfestival wilden organiseren met kasteel Aldendriel als decor,” vertelt Ad Berends, voorzitter van het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill. “Bedoeling was dit in 3 jaar op te bouwen en het dan over te dragen aan een andere, plaatselijke organisatie. Wij zijn geen organisatiebureau en dat is wel degelijk nodig bij een activiteit als Mill at the Park. We merkten dat dit muziekfestival door de groei bijna te groot voor ons werd. Ook is er een steeds verder groeiend financieel risico wat wij als Ontdek Mill niet kunnen en mogen nemen. Vandaar dat wij als Ontdek Mill heel blij zijn dat Mill at the Park dit jaar door enkele enthousiaste Millse ondernemers wordt opgepakt.”

Muziekfestival

Mill at the park is een 2-daags muziekfestival met een brede muziekprogrammering. Tijn: “Op zaterdag is het programma gericht op jongeren en alle liefhebbers van muziek en gezelligheid. De zondag is een echte familiedag. Kinderen tot 12 jaar hebben die dag gratis toegang en voor hen is er een heus speelparadijs met springkussens, stormbanen, spelletjes, schminken en meer. De ouders kunnen dan genieten van de live acts op het podium.” Ook is er het nodige te eten en drinken en hoeft men ook voor eventuele regen niet thuis te blijven. “Zeker niet, er komt een grote sfeervolle overkapping te staan, waar men zowel voor de regen als de zon kan schuilen.”

Samenwerking

Ad Berends is lovend over de wijze waarop de nieuwe organisatie het allemaal heeft weten te realiseren. “Het is mooi het enthousiasme van deze jonge ondernemers te zien. Wij wensen als Ontdek Mill de organisatie succes en alle bezoekers veel plezier op Mill at the park.” Tijn vult aan dat ze dit alles niet hadden kunnen realiseren zonder de medewerking van tal van sponsoren. Deze zijn terug te vinden op de website en komend weekend in het Landschapspark.

Line-up

Tijdens Mill at the park 2016 zijn er optredens van Nielson, Domien Verschuuren (DJ 3FM), Dave Vermeulen & Voltage (The voice of Holland), Fabulous 90’s (DJ TEAM), Beat The Stones, Henk Bernard, Doe Maar Na (Tribute), Freeb en Merijn & Kees (Navarone).

Kijk voor meer informatie en adressen voor ticketverkoop op www.millatthepark.nl.