Al jaren is het een goede gewoonte om driemaal per jaar met een vrachtwagen klaar te staan om (afgedankte) kleding, lompen, gordijnen, aan elkaar gemaakte schoenen, huishoudtextiel, riemen, dekens, kussens, tafellakens, badlinnen maar ook pluche knuffels in ontvangst te nemen.

Natuurlijke grondstoffen worden steeds schaarser en afvalbergen hopen zich op. Een aanzienlijk deel van deze berg bestaat uit de genoemde producten. Afgedankte kleding krijgt zo een tweede kans, want veel wat wij afdanken wordt elders met open armen ontvangen. Alles wordt gesorteerd, waarna bruikbare artikelen naar de zogenaamde derde wereld worden geëxporteerd en of verkocht.

Naast de jaarlijkse fietstocht voor pater Konings, die altijd de zondag na de Millse kermis plaatsvindt, is dit de gelegenheid om te steunen en afscheid te nemen van al die (oude) kleding (zonder schuldgevoelens dat het nog te goed is om weg te gooien).
Het gewicht van al uw kleding staat voor een financiële opbrengst t.b.v. de werkzaamheden van “Centre Simama” opgezet door onze Millse pater Konings. Dit geld wordt met name gebruikt als een zogenaamd sociaal fonds (bij ons bekend als sociale bijstand). Mensen worden bij noodzaak bijgestaan met materiaal en slechts zeer beperkt met geld. “Centre Simama” betaalt ter voorkoming van contanten in de hand.

Aanstaande zaterdag 9 juli vindt de tweede van de drie kledinginzamelingen plaats. De derde inzameling vindt zaterdag 8 oktober plaats. Uit overzichten van ingezamelde kilo’s in het verleden blijken dit de drie maanden te zijn dat mensen willen opruimen en afscheid willen nemen van hun overtollige spullen. Noteer ook deze data alvast op uw kalender of in uw agenda. De financiële opbrengsten van deze inzamelingen zijn aanmerkelijk hoger dan wat de containers bij de bekende supermarkten opleveren. Het is zeker de moeite waard om het hiervoor te bewaren.

Leden en vrijwilligers van de stichting “Millse Missie Vrienden” zien u zakken kleding, goed dichtgebonden, graag tegemoet op zaterdag 9 juli a.s.
Mill: van 10.00 tot 16.00 uur bij de markt en in Sint Hubert en Wilbertoord op het parkeerplein nabij de kerk van 10.00 tot 12.00 uur.