Deze foto is eind jaren vijftig begin jaren zestig genomen vanaf de Beerseweg. Op de foto het café van de familie Heijs met 50 erop. In die tijd kwam de 50km route van de Vierdaagse nog door Mill.

Het zal niemand ontgaan zijn, de 100e Nijmeegse Vierdaagse doet op vrijdag 22 juli 2016 ook Mill aan. Speciaal voor deze jubileum-editie is de 55km route toegevoegd. Hieraan nemen zo’n 5500 wandelaars deel en zij komen dus Dwars dur Mill. Een speciale werkgroep heeft een aantal activiteiten georganiseerd waarbij de rode draad het thema jaren 60 is. In 1966 was de Vierdaagse namelijk voor het laatst in Mill.

Wordt de beste Millse Route Groeter!

U wilt beslist ook op een feestelijke wijze wat past bij het thema jaren 60 de wandelaars op 22 juli begroeten. Daarom is er een verkiezing voor de beste Millse Route Groeter. Er zijn twee categorieën; de mooiste groep wint voor 250,00 euro OCMill cadeaubonnen en de mooiste individuele wint voor 100,00 euro OCMill cadeaubonnen. Doe mee, wordt een schitterende Millse Route Groeter en zorg voor een onvergetelijke ervaring voor de wandelaars. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Buurtschappen

Rond de doortocht van de wandelaars op vrijdag 22 juli, worden er in Mill tal van activiteiten georganiseerd. Zo zullen alle buurtschappen waar de wandelaars passeren hun straten versieren en aankleden. Ook zorgen zij her en der voor muziek. Hierbij is het thema jaren zestig. Langs de gehele route in Mill worden op zaterdag 16 juli door de buurtschappen al vlaggetjes in de Vierdaagse-kleuren gehangen. 

Feest in Kerkstraat

In de Kerkstraat komt een 40-meter lange overkapping te staan voorzien van sfeerverlichting en muziek. Enkele horecaondernemers zorgen hier gezamenlijk op donderdagavond (21 juli) al voor een mooi feest met DJ Jack als opwarmer voor de doortocht op vrijdagochtend. De eerste wandelaars worden vrijdagochtend 22 juli rond 08.00 uur in Mill verwacht. 

Rustpost

Speciaal voor de deelnemers aan de 55 kilometer wordt er door de Millse organisatie op het kerkplein een rustpost ingericht. Hier krijgen alle wandelaars een gratis beker soep aangeboden, kan men even op adem komen en tevens gebruik maken van toiletvoorzieningen. Door de organisatie van de Vierdaagse zelf is er bij Tongelaar een medische post ingericht en komen er in het Landschapspark ook toiletten te staan voor wandelaars.

RTV-uitzendingen

De Lokale Omroep Mill zal vanaf donderdagnacht 12 uur live radio en Tv-uitzendingen verzorgen vanuit de Kerkstraat. Deze gaan non-stop door tot vrijdagmiddag 12.00 uur. Op Tv zijn sfeerbeelden van deze doortocht live te zien.

Organisatie

Naast de buurtschappen Bruggen, Karstraat, Oranjeboombuurt, Schoolstraat en Beerseweg zijn ook Ontdek Mill, Stichting Activiteiten Mill, het Ondernemers Collectief Mill, WSV Amicitia en de horecaondernemers van ’t Lagerhuis, de Winkel, Royal, Libre en ’t Centrum betrokken. 

Uw reactie

Mocht u ook nog een leuke activiteit toe willen voegen, neem dan contact op met 0485 - 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..