Komende zaterdag 16 juli starten de buurtschappen met het versieren van de straten waar de Vierdaagse lopers doorheen wandelen op 22 juli.

Alle straten worden versierd met vlaggetjes in de Vierdaagse kleuren. Ook komen er veel schoenen als versiering te hangen. Daarnaast komen er her en der nog speciale Vierdaagse rozetten. Hiermee zal het feest rond deze 100e Vierdaagse tijdens Dwars dur Mill nog meer sfeer krijgen. Maar ook zijn er tal van activiteiten.

Hier een opsomming van een aantal activiteiten in het kader van Dwars dur Mill:

Wordt de beste Millse Route Groeter!

U wilt beslist ook op een feestelijke wijze wat past bij het thema jaren 60 (toen kwam de Vierdaagse voor het laatst door Mill) de wandelaars op 22 juli begroeten. Daarom is er een verkiezing voor de beste Millse Route Groeter. Er zijn twee categorieën; de mooiste groep wint voor 250,00 euro OCMill cadeaubonnen en de mooiste individuele wint voor 100,00 euro OCMill cadeaubonnen. Doe mee, wordt een schitterende Millse Route Groeter en zorg voor een onvergetelijke ervaring voor de wandelaars. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Buurtschappen

Voor de doortocht zullen alle buurtschappen waar de wandelaars passeren hun straten versieren en aankleden. Ook zorgen zij her en der voor muziek. Hierbij is ook het thema jaren zestig. Langs de gehele route in Mill worden op zaterdag 16 juli door de buurtschappen al vlaggetjes in de Vierdaagse-kleuren gehangen.

Feest in Kerkstraat

In de Kerkstraat komt een 40-meter lange overkapping te staan voorzien van sfeerverlichting en muziek. Enkele horecaondernemers zorgen hier gezamenlijk op donderdagavond (21 juli) al voor een mooi feest met DJ Jack en DJ Benzel als opwarmer voor de doortocht op vrijdagochtend. De eerste wandelaars worden vrijdagochtend 22 juli rond 07.30 uur in Mill verwacht. Op vrijdagochtend is het terras van grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg ook open. Daar zal Samba band Maria Bahia de wandelaars begroeten met sambamuziek.

Rustpost

Speciaal voor de deelnemers aan de 55 kilometer wordt er door de Millse organisatie op het kerkplein een rustpost ingericht. Hier krijgen alle wandelaars een gratis beker soep aangeboden, kan men even op adem komen en tevens gebruik maken van toiletvoorzieningen. Door de organisatie van de Vierdaagse zelf is er bij Tongelaar een medische post ingericht en komen er in het Landschapspark ook toiletten te staan voor wandelaars.

RTV-uitzendingen

De Lokale Omroep Mill zal vanaf donderdagnacht 12 uur live radio en TV-uitzendingen verzorgen vanuit de Kerkstraat. Deze gaan non-stop door tot vrijdagmiddag 12.00 uur. Op TV zijn sfeerbeelden van deze doortocht live te zien.

Organisatie

Naast de buurtschappen Bruggen, Karstraat, Oranjeboombuurt, Schoolstraat en Beerseweg zijn ook Ontdek Mill, Stichting Activiteiten Mill, het Ondernemers Collectief Mill, WSV Amicitia en de horecaondernemers van ’t Lagerhuis, de Winkel, Royal, Libre en ’t Centrum betrokken.