De commissie van de Raamvallei Duomarathon is een samenwerking aangegaan met de Millse Missie Vrienden (MMV). Zij organiseren al meer dan 30 jaar op dezelfde dag, de vierde zondag in september, een fietstocht t.b.v. Centre Simama in Congo.

Deze organisatie voor mensen met een beperking en of sociale achterstand is opgestart door de Millenaar pater Martien Konings die daar jarenlang heeft gewoond (www.centresimama.com).

Beide routes/evenementen, die alle twee plaatsvinden op zondag 25 september, zullen op een tweetal pauzeplekken worden geïntegreerd zodat de evenementen van elkaar kunnen profiteren / elkaar kunnen versterken. De Raamvallei Duomarathon ondersteunt het goede doel van de MMV met € 1,- per deelnemer.

De Raamvallei Duomarathon is een unieke marathon voor bourgondische sportievelingen, die wordt afgelegd in duo’s, met 1 fiets en waarbij men elkaar afwisselt. Onderweg worden deelnemers getrakteerd op streekgebonden hapjes, drankjes en entertainment  op unieke locaties in de Raamvallei. De marathon eindigt na ruim 42 kilometer waar die is begonnen, bij Landgoed de Barendonk. En daar worden alle deelnemers als ware helden en met veel bombarie binnengehaald: met muziek, rode loper, ereboog en natuurlijk champagne.

De Raamvallei Duomarathon is een onderdeel van Ontdek Mill en komt tot stand in samenwerking met het Verrassende PlatteLand van Cuijk. Meer informatie: www.raamvalleiduomarathon.nl.