Tot 1 september exposeert Herman Aquina zijn potloodtekeningen en olieverfschilderijen in de bibliotheek in Mill. Vele tekeningen en schilderijen hebben betrekking op de omgeving van Mill. De bibliotheek is te vinden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.

Herman heeft van jongs af aan getekend en zich via diverse cursussen verder ontwikkeld. Hij volgde cursussen bij de Lindenberg in Nijmegen en masterclasses voor professionele kunstenaars. Hij tekent naar de waarneming omdat je dan beter kijkt en meer ziet. Figuratief maar niet fotografisch. De kijker moet kunnen zeggen, dat heeft hij gezien!

De werken die in de bibliotheek Mill hangen zijn potloodtekeningen van landschappen rond de Maas (Grave, Mook, Niftrik en Megen) en in de omgeving van Cuijk. Over Mill zijn er tekeningen van Kasteel Aldendriel, Molen de Korenbloem en Kasteel Tongelaar.

Behalve potloodtekeningen maakt Herman Aquina ook olieverfschilderijen. In de bibliotheek hangen vier olieverfschilderijen van de vier Vierdaags plaatsen; Elst, Wijchen, Groesbeek en Cuijk. De schilderijen zijn heel herkenbaar.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Maandag: 14 tot 20 uur, dinsdag: 14 tot 17.30 uur, woensdag; 10 tot 12 uur en 14 tot 17.30 uur, vrijdag: 14 tot 20 uur, zaterdag: 10 tot 13 uur.