De natuur is meer dan een plek om doorheen te wandelen en om dieren te spotten. Het is ook een bron van voedsel, voor dier én mens.

Veel planten die in het wild groeien, zijn eetbaar. Welke precies, daarover vertellen IVN natuurgidsen tijdens een wandeling op zondag 14 augustus. De wandeling begint om 14.00 uur (tot circa 16.00 uur) op de parkeerplaats bij Landgoed Tongelaar, een prachtig kleinschalig landschap met een rijke historie, aan de Hooge dijk in Mill.

Wandel en proef

Er groeit en bloeit van alles om ons heen wat eetbaar is. In de natuur zorgen dieren voor hun eigen eten. Met name in deze periode verzamelen veel dieren voedsel om de winter door te komen. Maar ook mensen kunnen eten van de natuur. De wandelaars ontdekken tijdens de wandeling wat ze lekker vinden en krijgen daarbij allerlei praktische informatie zoals: waar vind je eetbare planten? Welke planten kun je eten en hoe gebruik je ze? Welk deel van een plant kun je eten? Alleen de blaadjes, de wortels of ook de bloemen?
Ga samen met de gids op zoek naar eetbare planten en ontdek waar je op moeten letten als je van wilde planten wilt eten. Aan het einde van de wandeling is er een kleine proeverij en kunnen deelnemers het informatiecentrum van Brabants Landschap bezoeken in het Torenfort bij het kasteel.

Deelname

Iedereen kan deelnemen aan deze wandeling. De route is niet geschikt voor mensen die een rolstoel gebruiken. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Parkeren kan op de parkeerplaats bij Landgoed Tongelaar.