Foto: Tien van Tienen

Op woensdag 7 september zal vanaf 14.00 uur de Wegwijsmarkt “De digitale snelweg” in de bieb in Mill plaatsvinden. Toegang gratis met koffie/thee. De organisatie ligt in handen van de SWOM, KBO, Senioren Hobby Centrum en Biblioplus.

Deze organisaties geven in stands voorlichting over cursussen, hobbygroepen e.d. die u kunnen helpen bij uw gang op de digitale snelweg. De middag is zowel voor beginners geschikt die willen leren omgaan met computer, tablet of telefoon, als voor gevorderden die al een aantal jaren hiermee werken.

Lezingen

Er zullen in de bieb lezingen plaatsvinden Zo zal om 14.15 uur mevrouw Anja van Kempen van de Rabobank u informeren over veilig internetbankieren. Daarna is er gelegenheid voor een bezoek aan de stands. Vervolgens zal om 15.00 uur de heer Gert Jupijn, secretaris van de Stichting SeniorWeb, het erover hebben hoe ouderen die nog niet online zijn, te betrekken bij de digitale wereld. Titel: “Help je ouders online”. Het Senioren Hobby Centrum in Mill is een leercentrum van het SeniorWeb. Daarna kunnen de stands weer bezocht worden.

Ons Platform

Vervolgens houdt KBO Brabant om 15.45 uur een inleiding over “Ons Platform”. Dit is een digitaal bureaublad dat is afgestemd op de behoeften van senioren. Dit platform is ontwikkeld om het gebruik van internet op zowel een computer als tablet te vergemakkelijken. Door de intuïtieve opzet en het gebruiksgemak is het door iedereen te gebruiken, zelfs wanneer iemand geen ervaring heeft met internet. Het platform bevat allerlei gebruiksmogelijkheden op het gebied van ontmoeting, nieuws, recreatie en zorg. Bovendien biedt Ons Platform allerlei mogelijkheden om Afdelingsnieuws en lokaal nieuws bij te houden. Senioren kunnen zelf kiezen aan welke functies zij behoefte hebben. De functies zijn gebruiksvriendelijk, waardoor ook degenen met de grootste drempelvrees Ons Platform kunnen gebruiken. Kortom, zelfstandig het internet op binnen een veilige omgeving.

Stands

Na deze laatste lezing kunnen de stands nog tot 17.00 uur bezocht worden. Het belooft een boeiende en interessante middag te worden. U hoeft zich niet op te geven, maar als u meer informatie van tevoren wilt hebben, kunt u informeren bij de plaatselijke KBO en SWOM bestuursleden, bij het Senioren Hobby Centrum of kijken op de website www.swomill.nl. Volgende week vindt u een interview met Biblioplus en SeniorWeb in de Neije krant.