Een val kan voor senioren een behoorlijke impact hebben op hun dagelijks functioneren. Bijna de helft van alle valongelukken bij senioren gaat met letsel gepaard. En naarmate de leeftijd hoger is komt dit vaker voor en zijn de letsels ernstiger.

Zelfredzaamheid

Vaak verliest men door de val tijdelijk een stuk zelfredzaamheid en herstelt het ook niet helemaal zoals het voorheen ging. Bijvoorbeeld  bij een gebroken arm of schouder hebt u hulp nodig bij douchen en broodsmeren maar u kunt ook moeilijker de deur uit, boodschappen doen en dragen. Je wordt afhankelijker van anderen en je sociale kring kan kleiner worden.

Voorkomen

Vallen kun je niet altijd voorkomen. Maar je kunt wel risico’s en de gevolgen verminderen. De Nederlandse overheid steekt geld en energie in valpreventie o.a. door het promoten van bewegen en de cursus “In balans”. In oktober vorig jaar gaf FysioSupport in Mill een dergelijke cursus waarin je d.m.v. individuele therapie aan valreductie kunt werken.

Aandacht 

Van september tot december wordt er binnen de gymgroep van de SWOM in Myllesweerd o.l.v docente Wilma Huijbers speciaal aandacht aan besteed. Heeft u belangstelling om mee te doen dan kunt u zich aanmelden bij de SWOM of komt u eens bij ons langs voor informatie. U kunt gratis 2 maal meedoen. Zie www.swomill.nl voor kosten en tijden.

Vanaf 6 september starten we weer om 10.30 uur in Myllesweerd.