Stephan Weren viert komende zaterdagavond 3 september zijn 25-jarig jubileum als DJ. Dat doet hij tijdens een openbaar en gratis toegankelijk feest in Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg 9 in Mill. Iedereen is van harte welkom, er zijn gereduceerde consumptieprijzen.

Het begin

“Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ik DJ zou worden,” vertelt Stephan (45 jaar) aan de stamtafel in Grandcafé ’t Lagerhuis in Mill. “Onze Patrick draaide al een jaar of vijftien op feestjes en partijen en af en toe ging ik met hem mee om te helpen met opbouwen en afbreken. In 1991 stopte hij omdat hij toen beheerder werd van de sportkantine in sporthal de Looierij hier in Mill.” Er bleven bij de familie Weren echter telefoontjes binnen komen met de vraag of Patrick kon draaien. “Maar dat deed hij niet meer. Ook belde Henriette Hendriks van onze buurtvereniging (de Meeren) of Patrick kon draaien op de feestavond in café de Heidebloem. Toen hij nee zei, zei Henriette, ach Stephan, dan doe jij het toch, alleen maar wat plaatjes draaien, dat lukt je best.”

Vooral in de eigen gemeente

En inderdaad, dat muziek draaien kon hij best. Stephan: “Ik deed wat ik onze Patrick ook had zien doen en gaf er nog een eigen draai aan. Binnen een paar uur stond iedereen op de tafels en ik kreeg er echt lol in. Sinds die tijd ben ik als DJ gaan draaien op bruiloften en partijen.” Maar Stephan beperkte zich vooral tot feesten in de gemeente Mill. “In onze eigen gemeente waren genoeg feesten waar ze me vroegen. Als ik verder weg moest draaien, dan moest ik een busje huren om alles te vervoeren, daar had ik niet echt zin in.” Naast bruiloften en partijen stond hij ook vaak in feesttenten tijdens de diverse kermissen in onze gemeente.

Lagerhuis

In 1999 opende Stephan samen met broer Patrick Grandcafé ’t Lagerhuis. “Sinds die tijd draai ik alleen nog hier in ’t Lagerhuis. Ik dring me nooit op, ook andere Dj’s draaien hier vaak. Maar als men dat wil, dan kan ik dus ook op het feest draaien. Als de mensen het naar hun zin hebben, dan is het goed. Want muziek draaien, dat deed en doe ik altijd voor de mensen.”

Programma

Komende zaterdag 3 september is er in ’t Lagerhuis vanaf 20.00 uur muziek in diverse area’s. In area 1, dat is in het café, staat Dos Paulos. Zij gaan back to Basic, twee ijzersterke vocalen, en twee eerlijke akoestische gitaren. Deze avond brengen zij rockende Classics, Gevoelige luisterliedjes en Swingende meezingers. In area 2 hoort en ziet u DJ Resound, DJ Tom Verweijen en DJ Ewald van Gemert. In area 3 DJ Joris Veger, DJ Carmen Glen, DJ Stiek en Luma entertainment. DJ Stephan zelf zal gedurende deze avond in elke area een eigen top 25 draaien van platen die hij in die 25-jaar het vaakste draaide. Dat in de muziekstijlen rock, feest en house-trance.

Foto

Draaide DJ Stephan ooit op uw prive feest en hebt u daar een foto van samen met DJ Stephan? Breng deze dan mee, want dan ontvangt u 2 gratis consumpties!