Op zondag 2 oktober vindt in de Sporthal van Mill de jaarlijkse beurs Hobby DoeWat plaats. Mensen van alle leeftijden kunnen hier kennismaken met hobby’s, verzamelingen of andere liefhebberijen.

Er zijn meer dan 100 standhouders. De toegang is gratis voor kinderen t/m 12 jaar, ouderen betalen 3,50 euro per persoon. Er zijn nog enkele tafels vrij voor hobbyisten.

Elk jaar organiseert de Senioren Hobby Club (SHC) een beurs in Sporthal De Looierij, Brandsestraat 1c - Mill. De beurs is bedoeld voor mensen van alle leeftijden met vrije tijd. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen zij hier kennis maken met leuke vrijetijdsbestedingen, zoals hobby’s en verzamelingen. Deze 30ste beurs (grootste van Zuid Nederland) zal muzikaal worden opgeluisterd.

Vorig jaar waren er 100 standhouders, dit jaar verwachten we er meer dan 110!” die meer dan 140 tafels gereserveerd hebben: “Standhouders zijn particulieren (hobbyisten) die hun hobby of verzameling tonen. Zij demonstreren de technieken, waarmee ze hun hobby uitoefenen en geven uitleg over hun verzamelingen. Even rustig een kop koffie drinken is ook mogelijk, daarvoor is weer voldoende ruimte voor vrij gemaakt.

Velen mensen ontdekken hier hun nieuwe hobby. Dat maakt hun leven leuker en interessanter.

“Het ligt me niet, dat kan ik niet” wordt dan doorbroken. Wij willen met deze beurs zeggen: Probeer het eens. Stel jezelf kleine doelen; ga eens even net iets anders doen. Vaak blijkt men aangenaam verrast door te ontdekken bepaalde dingen juist wel goed te kunnen!

De hobby’s die hier gedemonstreerd worden, kunnen in principe gewoon thuis in een kamertje of schuurtje worden uitgeoefend. Het is veelal handwerk, de getoonde hobby’s vereisen geen grote ruimte of zware gereedschappen. De kosten vallen vaak mee en de resultaten overtreffen vaak ieders verwachting.

Op de beurs zien we vele tientallen verschillende hobby’s. De verscheidenheid is groot en varieert van het klassieke boetseren en tekenen, miniatuur bouw, kantklossen tot het moderne schilderen met air brush technieken. Er zijn edelsmeden en houtbewerkers. Gewoon teveel om op te noemen, je moet gewoon maar eens komen kijken. Interesse? Even Arie bellen 0485 - 45 59 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Manifestatie voor Hobby en vrije tijd Hobby DoeWat, is een van de vele activiteiten van het Senioren Hobby Centrum. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..