Foto: Rini Cornelissen

Heemschut Sint Huybert bestaat 20 jaar. “Er is veel werk in de afgelopen 20 jaar verzet,” zo is te lezen in de uitnodiging van de jubilerende vereniging.

Om dit jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan is er een speciale jubileumtentoonstelling ingericht. Deze is komend weekend, zowel zaterdag als zondag te zien in gemeenschapsaccommodatie de Jachthoorn in Sint Hubert.

Veel werk

En dat er in die 20 jaar veel werk verzet is blijkt uit de opsomming van werkzaamheden die de jubilerende vereniging in haar persbericht heeft staan: “Het verzamelen en ordenen van foto’s, bidprentjes, rouwbrieven en krantenknipsels. Het samenstellen van een groot aantal boeken en het maken van veel tentoonstellingen van onze eigen vereniging. Daarnaast werkten we mee aan tentoonstellingen van diverse verenigingen en jubilea van parochie, pastor en jubilea van buurtschappen. We hielpen andere verenigingen met foto’s en informatie bij het samenstellen van een Jubileumboek. Voor het realiseren van de Mariakapel was veel werk en doorzettingsvermogen nodig. We werkten mee aan Open Monumentendag en de Dodenherdenking op 4 mei. De plaquette op de zuil van de kerkhofpoort voor de gesneuvelden van Sint Hubert kreeg veel waardering.”

Tentoonstelling

Het jubileum viert Heemschut Sint Huybert met een grote tentoonstelling met twee hoofdthema’s: Gouden Bruidsparen vanaf 2000 en groepsfoto’s van de kinderen van de Blokkendoos met hun leidsters. “Gouden Bruidsparen mag dan vaker voorkomen dan vroeger. 50 Jaar trouw en vertrouwen, lief en leed samen delen is nog steeds bijzonder.” Maar ook de jongeren komen aan hun trekken bij deze tentoonstelling. “Voor de jongere generatie is de tentoonstelling van de Blokkendoos een bezoek zeker de moeite waard. Zowel voor ouders als kinderen om te kunnen zien hoe ze zijn veranderd. Samen met enkele leidsters zijn bij de foto’s namen gezet, maar ze zijn onvolledig. Onder de foto’s liggen naamlijsten die die de bezoekers kunnen aanvullen of verbeteren.”

Meer

Naast deze twee hoofdthema’s wordt tijdens de tentoonstelling de ruimte gevuld met foto’s, bidprentjes en rouwbrieven. “Veel van onze boeken zijn uitverkocht. Enkele kan men bijbestellen, bij voldoende aantal volgt een herdruk. Van een aantal zijn er nog enkele exemplaren. Deze zijn op de tentoonstelling te koop.”

Spel

Ter gelegenheid van het jubileum is er een Memory-gezelschapsspel gemaakt. Voor € 5,- heeft u een spel waarin u kunt zien wat heemkunde inhoudt.

Openingstijden

De Jubileumtentoonstelling is aanstaande zaterdag 24 september van 19.00 tot 22.00 uur en zondag 25 september van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Dit alles in de Jachthoorn in Sint Hubert.

Iedereen is van harte welkom.