Zin om samen met anderen gezellig een dagje in de natuur te werken? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag op zaterdag 5 november a.s.! Het is gezond, gezellig en u verbetert de natuur.

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL en vindt elke eerste zaterdag van november in elke provincie plaats. Jong en oud kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis!

Dorpslandschap Mill

In onze provincie wordt dit jaar de natuurwerkdag georganiseerd op 30 locaties. Op iedere locatie wordt gewerkt, de organisatie is in handen van plaatselijke organisaties. In Mill gaat het om werkzaamheden rondom de meander nabij de Nieuwenhofweg. Het dorpslandschap ligt tussen de Domeinenstraat en het Peelkanaal en is aangelegd als een parklandschap met open karakter. Op een aantal locaties langs het Peelkanaal zijn de oevers verlaagd om dieren een kans te geven de waterloop te verlaten. Om betere passage mogelijkheden voor vissen te realiseren is een meander aangelegd.
Op de natuurwerkdag gaat men, net als in 2015, aan de slag met het verwijderen van elzen en wilgen langs een deel van de oever van het Peelkanaal maar vooral langs de oevers van de nevengeul en het omliggende terrein. De werkzaamheden bestaan uit snoeien, zagen, takken versjouwen en rillen maken. Rillen zijn een soort houtwallen die opgebouwd zijn uit snoeihout, een ideaal verblijfsgebied voor bijvoorbeeld insecten, amfibieën en kleine broedvogels.

Wanneer?

De werkzaamheden worden georganiseerd door Schaapskudde Ovis en Eco, stichting beweegtuin Mill en de gemeente Mill en Sint Hubert. Er wordt gewerkt op zaterdag 5 november a.s. van 9:00 uur tot 12:30/13:00 uur. Verzamelen bij de schaapskudde aan de Nieuwenhofweg 5 te Mill. Er is werk voor maximaal 50 personen, meldt u aan via www.natuurwerkdag.nl. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Informatie 

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Marianne van Heijningen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 - 36 14 03 30 of Monique van Vliet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0485 - 46 03 66.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Ga dan naar www.natuurwerkdag.nl. Op deze website is ook informatie te vinden over andere projecten in deze omgeving.