Met ingang van de wintertijd vliegen F-16’s vanaf vliegbasis Volkel vanaf 31 oktober ook in de avonduren. Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om grondpersoneel en vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, 24/7 inzetbaar zijn, waar dan ook ter wereld.

De vroeg invallende duisternis in de wintermaanden maakt het mogelijk een dergelijk oefenprogramma uit te voeren. Daadwerkelijke inzet van F-16 jachtvliegtuigen vindt namelijk vaak plaats bij duisternis. Het toestel is goed uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerd nachtzicht-apparatuur. Er moet regelmatig getraind worden om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies.

Onder het genot van een kop koffie/thee zal het avondvlieg-programma, de procedures, het nut en de noodzaak worden toegelicht. U wordt van harte uitgenodigd voor één van deze informatieavonden in het Basis Informatie Centrum bij vliegbasis Volkel op 19 en 20 oktober om 19.00 uur.

Wanneer u op deze uitnodiging in wilt gaan, kunt u zich aanmelden voor één van deze twee avonden. Dit kan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, voorkeursdatum van de informatieavond en het aantal personen. U kunt zich ook telefonisch aanmelden op 0413 - 27 66 01.