Hoe ga je om met het verlies van een dierbare? Kom je niet uit met je geld? Of wil je leren om beter voor jezelf op te komen?

Sociom, organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in het Land van Cuijk, start in november met verschillende cursussen op het gebied van opvoeden, geld, rouw, stress en assertiviteit. Deelname is gratis voor inwoners van het Land van Cuijk.

Soms kom je er zelf even niet uit. Juist dan is het fijn om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen of om handvatten aangereikt te krijgen. De cursussen van Sociom bieden op zo’n moment een steuntje in de rug. Vanaf november starten er in Cuijk en Boxmeer verschillende cursussen die veelal bestaan uit vijf of zes bijeenkomsten.

Assertiviteit... opkomen voor jezelf

Opkomen voor jezelf is niet voor iedereen even makkelijk. Soms sla je dicht en reageer je anders dan je eigenlijk zou willen. Tijdens deze cursus doe je oefeningen die je zelfvertrouwen versterken en waardoor je leert om grenzen aan te geven.

Kijk op geld

Geef je meer geld uit dan je op je rekening hebt? Deze cursus biedt handvatten om uit te komen met je geld. Samen wordt gekeken op welke regelingen en voorzieningen je mogelijk een beroep kunt doen. Ook krijg je tips om te bezuinigen.

Stress? Nu even niet!

Tijdens stressvolle periodes kan het soms allemaal een beetje te veel worden. Je blijft maar piekeren en komt niet toe aan ontspanning. Tijdens de cursus ‘Stress? Nu even niet!’ leer je wat stress doet met je lichaam en hoe je via praktische oefeningen kunt ontspannen.

Omgaan met verlies

Het verliezen van een dierbare is zeer ingrijpend. Hoe vind je de kracht om verder te gaan na het overlijden van bijvoorbeeld je partner, broer of zus? ‘Omgaan met verlies’ is een gespreksgroep waar lotgenoten ervaringen uitwisselen, elkaar steunen en de kracht vinden om verder te gaan.

Beter omgaan met pubers

In de pubertijd verandert er veel in de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Hun lichaam verandert en ze krijgen een eigen mening. ‘Beter omgaan met pubers’ leert je om goed contact met je kind te houden, ook als het bijvoorbeeld gaat drinken of roken.

Opvoeden Zo!

Opvoeden is leuk en soms lastig. Als ouder heb je wel eens behoefte aan steun of advies. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet wil luisteren? Hoe zorg je ervoor dat je kind vaker leuke en aardige dingen doet? Deze cursus biedt ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar praktische tips en informatie.

De cursussen ‘Beter omgaan met pubers’ en ‘Opvoeden Zo!’ worden in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Land van Cuijk gegeven.                                            

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over de inhoud van de cursussen en de startdata op www.sociom.nl of neem op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur contact op via 0485 - 700 500. Na 10.00 uur kun je vragen om een terugbelverzoek.