Een van de vele werkstukken van de hobby glas in lood.

Het klinkt als een vreemd probleem. Toch zijn er veel mensen die last hebben van hobbyloosheid. Het komt erop neer dat deze mensen vaak geen bezigheid hebben waar ze lekker constructief mee bezig kunnen zijn om ontspanning en inspiratie te vinden.

Vaak ben je als hobby loos persoon verdoemd tot televisie kijken of maar wat rond surfen op het web.

Het hebben van een hobby is belangrijk omdat het een invulling geeft aan je vrije tijd. Met je hobby kun je je ontwikkelen en ontspannen. Bovendien kan het een belangrijke bron van sociaal contact zijn.

Het kwijtraken van een hobby kan onder andere komen doordat je van je hobby je werk hebt gemaakt. Het klinkt fantastisch en dat is het ook. Toch vindt er in dit geval een gevoelsverschuiving plaats. Vroeger kon je niet genoeg krijgen van je hobby en slokte het veel vrije tijd op. Nu moet je af en toe juist afstand nemen van je hobby omdat het je werk is geworden. Maar waar vul je nu je vrije tijd mee?

Veel mensen die niet van hun hobby hun werk maakten raken hun hobby’s kwijt omdat ze het simpelweg te druk hebben. Het leven verandert en ze gaan samenwonen, krijgen kinderen, maken carrière en ga zo maar door. Er is geen tijd voor constructieve hobby’s.

Een hobby is een bezigheid die je graag uitoefent en waarvoor je bereid bent je te ontwikkelen. In een hobby wil je dus moeite steken om zodoende ‘beter’ te worden op dat gebied. Dit geeft je een bepaalde kick, voldoening en ontspanning die je inspireert in het dagelijks leven. Eigenlijk kun je je hobby dus zien als een ‘tweede vakgebied’, alleen dan spelenderwijs en ongedwongen.

Ooit wel eens gehoord van het Senioren Hobby Centrum in Mill? Daar is heel veel mogelijk, de combinatie leren, delen en ontspanning gaan daar samen in een unieke formule. Meer dan 20 hobby mogelijkheden, zowel overdag als in de avonduren. Samen actief bezig zijn is nu mogelijk. Iedereen vanaf 50 jaar en uit de wijde omgeving is hartelijk welkom om eens vrijblijvend te komen kijken.

Interesse mail of bel even onze man Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0485 - 47 10 79 / 06 - 13 50 31 37. Meer info zie www.seniorenhobbycentrum.nl.