Bedrijfswagen- en werkplaatsinrichter Instra uit Zeeland bestaat dit jaar 25 jaar. Bedrijfsleider Frank van der Cruysen uit Mill vertelt u graag wat meer over Instra.

Vakmensen

“Wij zijn top-5 speler in Nederland en leveren en monteren bedrijfswageninrichtingen voor onder andere installatiebedrijven, nutsbedrijven, mechanisatiebedrijven en uitvaartzorg.” Het team bestaat uit 25 medewerkers. “Allemaal vakmensen met passie voor het vak.”

Variatie

Frank vertelt dat zij zo’n 1.500 ingerichte voertuigen per jaar afleveren aan hun klanten. “Dat zijn serieuze aantallen. Deze variëren van projecten met laadruimtebescherming als antislipvloer, zijwanden en deurpanelen tot aan projecten waar onze monteurs zo’n 150 uur aan besteden om ieder detail naar wens van de klant te krijgen. Denk bij dergelijke projecten aan maatwerk producten in combinatie met elektra voorziening, standverwarming, signalering, kasten en ga zo maar door.” Frank benadrukt dat bij alle projecten, groot of klein kwaliteit en service hoog in het vaandel staan.

Extra

Door de tijd heen is Instra allerlei extra services gaan aanbieden. “Dat omdat er veel vraag naar was. Indien gewenst kunnen we een bedrijfsauto turnkey opleveren, inclusief navigatiesysteem en belettering.”

Rouwvervoer

Ook heeft men meerdere specialismes gekregen door de jaren heen. “Eén ervan is rouwvervoerinrichtingen. De uitvaartbranche bedienen we al zo’n 20 jaar. Maar een nieuw concept hebben we in 2010 op de markt geïntroduceerd. Door onze expertise in deze branche en kennis van bedrijfswagens zijn wij inmiddels top-5 speler in de Benelux.”

Meedenken

Verder onderscheidt Instra in Zeeland zich op de markt door de wijze waarin zij meedenken met de klant. “We nemen de tijd om alle wensen van de klant op een rijtje te zetten. Deze vertalen we in een 3D weergave, zodat de klant een beeld krijgt bij de uitvoering. Dankzij deze werkwijze worden we vaak benaderd voor zeer specialistische projecten.” Vaak gaat het dan om projecten die collega bedrijven niet zo snel op durven te pakken, maar die juist perfect bij Instra passen. “Niets is ons te gek, wij zien juist mogelijkheden.”

Groei

De laatste jaren is Instra enorm aan het groeien. “Er blijft inderdaad heel veel werk op ons afkomen. Enkele klanten van ons hebben een wagenpark van zo’n 2.000 voertuigen die wij mogen inrichten. Daarvan hebben wij er dus enkele honderden per jaar onderhanden voor de inbouw.” Door een goede naam op te bouwen blijft het klantenbestand groeien. Frank: “Veel klanten kennen de werkwijze van onze medewerkers. Dat is kiezen voor de beste oplossing, niet voor de makkelijkste.”

Toekomst

De toekomst ziet Frank rooskleurig tegemoet: “Gecontroleerd blijven groeien, geen wilde sprongen maken. Innoveren en daarmee relaties blijven overtuigen. Aandacht blijven houden voor iedere klant, groot of klein, dan heb je een mooie basis voor de komende jaren.”

Open dag

Voor Instra is 2016 een feestelijk jaar, waarin zij het 25-jarig bestaan vieren. Een bijzonder moment, waar ze graag even bij stil willen staan. Dat doen ze op zaterdag 12 november tijdens de open dag van 10.00 tot 17.00. Iedereen is van harte welkom. Bekijk de bijzondere projecten en neem een kijkje achter de schermen. Uiteraard kan dat alles onder het genot van een hapje en drankje en ook voor de kinderen is er het een en ander te beleven.

Open dag op zaterdag 12 november van 10.00 tot 17.00
Instra Bedrijfswagen- & werkplaatsinrichtingen
Hoefslag 6
5411 LS Zeeland
0486 - 45 21 36

Like ook de Facebookpagina, volg Instra op Twitter of zie www.instra.nl.