Nu het gewijzigde bestemmingsplan Mill Centrum door de gemeenteraad is vastgesteld kunnen de voorbereidingen voor de bouw van de Mariakapel beginnen.

Naast het aanvragen van de Omgevingsvergunning (heette vroeger de bouwvergunning) voor de kapel kunnen we op de Acaciahof beginnen met het uitzetten van de bouwplaats en de graafwerkzaamheden voor de fundering. Beton storten kunnen we natuurlijk pas als de vergunning is verleend.

Voor de graafwerkzaamheden komt onder meer Pieter van den Elzen in actie met zijn bekende oranje vrachtwagen. Gezien zijn jarenlange ervaring in het grondwerk ziet de Stichting Acaciahof zijn werkzaamheden met veel vertrouwen tegemoet. Dat Pieter niet alleen goed met een schop maar ook met een pen kan omgaan blijkt uit zijn columns in de Neije krant. Pieter vond het tijd om zijn 100 columns te verzamelen in een boek.

Voorlichtingsavond Acaciahof met presentatie boek Pietje de Grondwerker 

Op dinsdagavond 8 november a.s. wordt om 19.30 uur in de grote zaal van Myllesweerd tekst en uitleg gegeven over de plannen voor de Acaciahof. De stichting wil een volwaardig park voor (buurt)bewoners en bezoekers van Mill realiseren met als thema: gedenken, herdenken en ontmoeten. 

Gedenken: de bouw van een Mariakapel.
Herdenken: plaatsing voor het Herdenkingsmonument.
Ontmoeten: De inrichting van een (toeristisch) ontmoetingspunt met banken en oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen.

Het thema ontmoeten is ook terug te vinden in de columns van Pieter in de Neije krant. Pieter wil daarom op deze avond het eerste exemplaar van zijn boek aanbieden aan pastoor A. van der Meijden als de voorzitter van de Stichting Acaciahof. Het boek kost € 10,=. Van dit bedrag is € 5,= bestemd voor de bouw van de Mariakapel. Uiteraard worden die avond de verkochte boeken gesigneerd door de schrijver.

Trekking winnaars loterij Acaciahof

Op de Vakantiejaarmarkt is gestart met de verkoop van loten voor het Plan Acaciahof. De afgelopen weken zijn de loten ook huis aan huis verkocht. Deze avond worden de winnende loten getrokken van de loterij. Deze avond zijn nog loten te koop die meedingen naar de prijzen van € 350,-, 250,- en € 150,-.