MOSA

Concerten door hoogwaardige musici op een toplocatie, uniek voor de regio, dat is wat de organisatie voor ogen had om dit initiatief te ontplooien.

Een viertal concerten zijn geprogrammeerd op de 2e zondag van de maand t/m maart (met uitzondering van december) telkens om 20.00 uur. Zondag 13 november bijt het MOSA saxofoonkwartet het spits af.

De kwartetleden spelen naast het strijkkwartet van Maurice Ravel origineel repertoire voor saxofoonkwartet van o.a. Jean Francaix, Jean Rivier en Dana Wilson. Ook spelen zij muziek van eigen bodem: de ‘Sonatine voor saxofoonkwartet’ van de in Cuijk woonachtige componist Marcel Siebers.

Het ‘Mosa Saxofoonkwartet’ is in 2003 samengesteld door leden van de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag: Roy Hovens (sopraan), Jos Dobbelstein (alt), Jean-Pierre Cnoops (tenor) en Richard Alberts (bariton). Muzikanten met een grote staat van dienst. Zij ontvingen prijzen en onderscheidingen, variërend van de predikaten Cum Laude tot prijzen als de Hustinxprijs of de Vriendenkrans van Het Koninklijk Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Het Mosa Saxofoonkwartet onderscheidt zich door originele programmering en samenwerking met solisten, ensembles en andere kunstdisciplines.

De toegangsprijs is € 15,- (passe-partouts voor de 4 concerten € 50,-);
Kinderen t/m 18 jaar € 10,- (passe-partouts voor de 4 concerten € 30,-);
Kinderen t/m 12 jaar GRATIS

De overige concerten zijn op:

  • 8 januari 2017: Rik Kuppen, piano
  • 12 februari 2017: Meander strijkkwartet
  • 12 maart 2017: Gulden Euro Trio